Kristina og Bent Lee fra Riots er sjælevenner og tvivler ikke på deres fremtid sammen
SPONSORERET indhold

"Jeg tænker stadig: Fuck mand, han er min. Wauw"

Foto: Danny Christensen og Pernille Ringsing
08. dec. 2014 | Livsstil | Eurowoman

Forældre, forretningspartnere, elskere og bedste venner. Det kan være svært at få kabalen med kærlighed og karriere til at gå op, men grundlæggerne af det danske læderelskende designfirma Riots, Kristina, 27, og Bent Lee, 33, tøver ikke med at kalde sig for hinandens soulmates. Deres stærke ukomplicerede bånd er rygraden i parrets småbørnsfamilie såvel som på arbejdet.

Hvordan mødte I hinanden?

Bent Lee: "Vi kommer begge fra Silkeborg og mødte hinanden første gang, da Kristina som 14-årig arbejdede i en af mine venners tøjbutik. Dengang var de seks års aldersforskel jo enormt meget, og derfor havde vi ingen interesse for hinanden."

Kristina: "Ja, jeg stod der med helt flad T-shirt, og Bent Lee var toppen af poppen i provinsbyen ..."

Bent Lee: "Så flyttede jeg til København, men et par år senere mødte jeg igen Kristina i byen i Silkeborg. Jeg sagde til hende, i en lettere rus måske, at hvis hun kom til København, skulle hun da bare give mig et kald, og så havde jeg noget arbejde til hende i den butik, hvor jeg var på det tidspunkt. Et år senere stod Kristina så og spurgte, om hun kunne få et arbejde der."

Kristina: "Vi blev bedste venner det følgende år, hvor vi arbejdede sammen, men der var ikke mere i det end det."

Bent Lee: "Der var en rigtig lækker kemi imellem os. Vi fortalte hinanden ting, vi ikke engang fortalte vores daværende kærester. På et tidspunkt stod jeg i den situation, at min kæreste og jeg var gået fra hinanden, og jeg ikke havde noget sted at bo. Kristina boede sammen med sin søster, som var ude at rejse, og jeg tænkte: "Ding, der er et værelse!""

Kristina: "Flirten var nok egentlig allerede startet forinden, men da vi boede sammen, blev den mere intens. Der gik blot fire uger, og så besluttede vi at lave Bents værelse om til spisestue, og han rykkede ind i soveværelset til mig. På det tidspunkt var jeg 19, og Bent var 25."

Hvornår gik det op for jer, at I var mere end 'bare' forelskede?

Kristina: "Det første år, vi boede sammen, var virkelig en fest. Vi fandt ud af, at vi var hinandens soulmates. Intet mindre. Og da jeg var 20 år, købte vi så vores første lejlighed sammen."

Bent Lee: "Min største 'bekymring' dengang var, at jeg følte mig så enormt heldig, at jeg var bange for at miste det. Men vi har helt ærligt ikke haft nogen kriser i alle de år, vi har været sammen. Jeg mindes kun ganske få gange, hvor vi rigtig har skændtes, og vi har aldrig haft en hardcore uenighed."

Kristina: "Bent er adopteret fra Korea, og jeg flyttede hertil fra Grækenland, da jeg var fem år. Vi skulle åbenbart bare mødes, selv om vi kommer fra vidt forskellige steder i verden. Jeg tror virkelig på, at vi er meant to be. Da vi efterfølgende flyttede i vores egen lejlighed, kom det derfor ret naturligt for os, at vi da også skulle være forældre. En dag skulle vi til en kæmpe fest, og jeg kunne pludselig ikke lukke mine stramme jeans. Jeg tog en test, og der var to streger. Bent og jeg var begge helt sådan: "Aaaarhh!" Det var the tipping point; nu var vi for real. Vi ringede til vennerne og sagde, at vi ikke skulle med til fest, og så lå vi og filosoferede over livet, og hvad der skulle ske."

Bent Lee: "Fra det øjeblik var der noget, der klikkede oppe i hovedet. Jeg blev bare lige den tand mere voksen. Vi ændrede livsstil fra den dag."

Hvornår fandt I ud af, at I skulle giftes?

Kristina: "Seks år efter var vi blevet til Bent og Kristina med både barn og egen virksomhed, og så tænkte vi, at det måske også var meget smart at binde os til hinanden juridisk. Så vi cyklede ind på Rådhuspladsen sammen med vores søn Storm, bare os tre, og sagde ja til hinanden. Hende, der viede os, læste bagefter et par linjer fra Tove Ditlevsen."

Bent Lee: "Og jeg begyndte at grine, fordi jeg kom til at tænke på filmen Blinkende lygter og dens 'Ove Ditlevsen'-joke. Men alligevel var det så smukt, at jeg et øjeblik efter også var ved at tude."

Kristina: "Efterfølgende tog vi en tur i Odin Expressen i Tivoli, og det var først der, det pludselig gik op for mig, hvad vi havde gjort. Bent og Storm sad i vognen foran mig, og jeg sad der gravid med vores datter og helt hormonel og tudede af lykke, mens vi fik adskillige ekstrature, fordi der ikke var andre. Det var lige, som det skulle være."

Hvordan supplerer I hinanden?

Kristina: "Vi har en joke med vores søn Storm, der går på, at mor er chef derhjemme, og far er chef på arbejde. Men jeg er også derhjemme nogle timer mere end Bent, og omvendt er han lidt mere på kontoret. Helt praktisk er det dog Bent, der gør rent, og ham, der er bedst i køkkenet. Så laver jeg til gengæld madbudget og planen over, hvad der skal købes ind. Og så skal det siges, at jeg ikke har åbnet en rudekuvert i over fire år. Det tager Bent sig af, og jeg elsker det. Det er befriende, at han gerne vil ordne det."

Bent Lee: "Men vi træffer generelt alle beslutninger sammen, og vi lader ikke professionelle problemer gå ud over vores tid sammen derhjemme. Arbejdskonflikter knuser vi i arbejdstiden, så vi kan slappe af, når vi er hjemme, og have 100 % fokus på vores to unger og vores samliv."

Kristina: "På kontoret er vi ikke kærester. Jeg kalder Bent for Bent og ikke skat. Selv om jeg derhjemme ikke kalder ham andet end skat."

Hvad er jeres forholds største styrke?

Bent Lee: "At vi er en enhed."

Kristina: "Vores forskelligheder giver mening sammen. Vi kan løfte hinanden op."

Bent Lee: "Når jeg møder nye mennesker, går der aldrig lang tid, før jeg fortæller om Kristina. Man skal også kunne snakke med min anden halvdel."

Kristina: "Man vil jo gerne tale om noget, som man er stolt af. Jeg kigger stadig på Bent og tænker: "Fuck mand, han er min. Wauw.""

Bent Lee: "Det kan betyde så meget at få sendt den der lille sms på en almindelig hverdag, hvor der står: "Hold kæft, hvor betyder du bare meget for mig, og hvor er jeg glad for vores liv sammen.""

Hvordan ser I fremtiden for jeres forhold?

Kristina: "Vi skal så meget blive gamle sammen. Og jeg er ikke i tvivl om, at det sker."

Bent Lee: "Ikke et sekund. Lige nu er vi i den periode, hvor vi har børn. En dag flytter de hjemmefra, og vi er nået vores bedste alder. Det glæder jeg mig også til."

Kristina: "Ja, vi skal ud og være unge sammen igen, inden vi bliver gamle."

Bent Lee: "Og så en dag skal vi sidde på en vinmark i Sydfrankrig og reflektere over, hvor fedt vores liv sammen har været. Det kan også være, det bliver på Amager, men det er også o.k."

LÆS OGSÅ:"Hun skyllede 20 gram rocker-coke ud i lokummet, og fortyndede min vodka til jeg kun drak vand"

LÆS OGSÅ: Michelle Hvid om at blive ramt af en hjernetumor

LÆS OGSÅ: Ghita Nørby - Derfor hader jeg reality-tv