frække beskeder til kollega
SPONSORERET indhold

Min kæreste sender frække beskeder til en kollega

Glem læbestift på kærestens skjorte og sex i kopirummet under julefrokosten. Utroskab er i den digitale verden blevet sværere at definere. Er det utroskab, hvis det kun foregår på skrift? Læs en historie fra Daisys samtalerum, der tager fat i et meget moderne dilemma.

Af: Daisy Løvendahl Foto: Getty Images
21. dec. 2019 | Livsstil | ALT for damerne

Julie smider sin telefon på bordet mellem os.

– Læs selv. Jeg har kopieret hele denne tråd fra min kæreste telefon, og det er én lang dirty talk med Vibe fra økonomiafdelingen. Jeg har mødt hende kort til nogle af firmaets fester, og hun var SÅ meget for meget!

LÆS OGSÅ: Er det mig eller min kæreste, der er skør?

Jeg skubber forsigtigt telefonen tilbage mod Julie, da jeg langt hellere vil høre hendes ord end læse de omtalte beskeder. Men inden jeg når at sige noget, fortsætter hun:

– Jeg har konfronteret Mikkel med det, men han synes ikke, at han har gjort noget forkert. Han mener ikke, det er rigtig utroskab, for de har ikke knaldet, men bare talt om sex på Messenger. Hvad fanden er det for et forsvar?

Selvom jeg godt kan høre på Julie, at hun er ked af det under vreden, og at hun ikke rigtigt stiller et spørgsmål, tager jeg alligevel indgangen til at dreje samtalen.

– Måske er det ikke et forsvar. Måske mener han oprigtigt, at det er okay at tale om sex, dele fantasier og så videre, når bare han ikke handler på dem. Har I talt om jeres grænser? Og hvad I hver især føler er utroskab?

Julie ser meget skeptisk på mig.

– Nej. Er det ikke indlysende?

Hvad definerer I som utroskab?

De fleste par har en ikke en udtalt definition på utroskab. Mange par har ikke engang talt om, hvad utroskab er for dem, eller hvad det betyder for dem. For lad os lige få én ting på det rene. Utroskab er et spørgsmål om definition. Måske ved vi alle sammen godt, at det er utroskab, hvis vi har sex med en kollega efter julefrokosten, fordi vi har drukket sjusser og er blevet forført af aftenen.

Men! Og her kommer et stort men – er det utroskab at dele en fantasi? At bide sig i læben og sige: ”Åh, hvis bare jeg ikke havde haft en kæreste, så…”? Eller dele sine dybe følelser? Eller sende et foto af sig selv i badetøj eller for den sags skyld i jakkesæt og skrive ”Tænker på dig”? Hvor går grænsen, og med det mener jeg din grænse?

Alt dette går gennem mit hoved, da jeg sidder overfor Julie, for det er åbenbart ikke indlysende for Mikkel, at Julie anser dette for utroskab. Eller også forsøger han at slippe afsted med sin utroskab ved at lade som om, at han ikke har gjort noget forkert. Og måske lidt af begge dele. Nogle gange er det svært at gennemskue, hvornår vi lyver for os selv og andre. Men derfor er det også ekstra vigtigt at turde tage de samtaler.

Tal om jeres grænser

Jeg spørger Julie:

– Jeg bliver nysgerrig på, hvordan du opdagede denne korrespondance mellem Mikkel og kollegaen?

Julie roder sig i håret og siger så:

– Mikkel har været lidt mere optaget af sin telefon siden firmaets julefrokost, så jeg spurgte ham. Han sagde, at jeg nok ikke ville kunne lide svaret, men at han ville være opmærksom på at være mere til stede, men han ville ikke give mig et direkte svar. Vi fik et skænderi, og da han så sov, åbnede jeg hans telefon og fandt det.

LÆS OGSÅ: Hvorfor har jeg ikke en kæreste?

Julie bliver ked af det, og jeg rækker hende min hånd. Jeg holder den lidt og siger så:

– Jeg forstår fuldt ud din vrede og dine sårede følelser, for det gør så ondt at føle, at ens kæreste er utro og deler noget, som hører til jer, med en anden. I er nødt til at tale om det her. Blive helt skarpe på en fælles forståelse af, hvor grænserne går for jer begge. Og hvad I gør nu.

Nogle dage efter får jeg en sms fra Julie:

”Vi fik talt ud om ”The Vibe Incident”, og det var en god snak! Jeg ved, at vi elsker hinanden, og Mikkel er ked af det. Han forstår mig godt og kan godt se, at han gik for langt. Vi lavede også et fælles manifest for grænser, og det føles godt.”

Anbefalet til dig