Flemming Møldrup, Twerk Queen-Louise, Lucia Odoom og Ida Auken
SPONSORERET indhold

De kendtes kærlighedsråd: ”Først som meget sen voksen fandt jeg ud af, HVOR dybt kærlighed kan forankres”

Vi skal kaste os ud i kærligheden, nyde at den forankrer sig og finde en partner, der bakker os op og udvikler os som person. Det mener nogle af de kendte, som ALT.dk fangede under Folkemødet på Bornholm i jagten på at blive klogere på den altopslugende kærlighed. Få Flemming Møldrup, Twerk Queen-Louise, Lucia Odoom og Ida Aukens allerbedste kærlighedsråd lige her.

Af:: Susanne Baden Jensen og Sara Wilkins Foto: Peter Hauerbach, Bo Nyman, Susanne Baden Jensen, Sara Wilkins
09. jul. 2018 | Livsstil | ALT.dk

Flemming Møldrup: ”Jeg fandt først ud af som meget sen voksen, HVOR dybt kærlighed kan forankres”

Flemming MøldrupFoto: Peter Hauerbach / Her & Nu.

Flemming Møldrup er uddannet fra Forfatterskolen for børnelitteratur på Århus Universitet og har arbejdet mange år i reklamebranchen. Han er desuden kendt som livsstilsekspert i DR1-programmet “Kender du typen”.

Hvad er det vigtigste, du har lært om kærlighed?

– Kast dig ud i det. Det værste, der kan ske, er, at du får et nej – eller at det ikke holder. Men det er forfærdeligt at gå gennem et helt liv og ikke få sagt til nogen, at man elsker vedkommende. Så jeg synes, at man skal kaste sig ud i kærligheden.

Er der noget, du ville ønske, at du havde vidst tidligere i livet om kærlighed?

– Jeg ville ønske, at jeg vidste om kærlighed… Hvor dybt den forankres. Det fandt jeg først ud af som meget sen voksen. Jeg har altid haft kærlighedsrelationer, som har ligget i overfladen af mit følelsesliv, og det har jeg altid troet var kærlighed. Men på et tidspunkt mødte jeg en kvinde, som på en eller anden måde har åbnet det hele, hvor jeg fik nogle meget dybe følelser.

Hvad er den største kærlighedserklæring, du har fået?

– Det er svært. Det er et godt spørgsmål, men det kan jeg nok ikke svare på. Det er meget privat. Men mit barn er selvfølgelig en stor kærlighedserklæring. Mit barn har engang sagt: ”Far, det her er verdens kedeligste ferie”, haha. 

Ida Auken: Din ægtefælle er dit vigtigste karrierevalg

Ida Auken
Foto: Bo Nyman / Her & NU

Ida Auken er uddannet cand.theol. og er medlem af Folketinget for Radikale Venstre. Hun er desuden tidligere miljøminister.

Er der noget, du har lært om kærlighed, som du ville ønske, du havde vidst, da du var yngre?

– Det vigtigste karrierevalg i dit liv, det er, hvem du gifter dig med. Gift dig med en partner, som vil bakke dig op og elske dig for at stå frem og fylde noget. Fordi det giver en utrolig ligeværdighed i et forhold, at man giver plads til hinanden, og det giver en stor frihed til også at leve sine drømme ud. Og så er det jo klart, at når det bliver hverdag, så er man to om vasketøjet.

Louise ”Twerk Queen” Kjølsen: ”Jeg har lært, at man ikke skal blive, hvis det er dårligt. Man skal give slip”

Twerk Queen LouiseFoto: Susanne Baden Jensen

Louise 'Twerk Queen' Kjølsen er uddannet psykolog og tidligere en tredjedel af den feministiske gruppe Girl Squad, der står bag bogen 'Ludermanifestet' og har haft et radioprogram på P1 af samme navn.

Hvad er det vigtigste, du har lært om kærlighed?

– Det vigtigste, jeg har lært - men også brændt mig mest på - er, at man bare skal gå efter kærligheden!

– Jeg har selv brændt mig på at gå all in. Masser af gange. Jeg har engang sagt ja til at flytte med en kæreste til udlandet for at bo i en campingvogn, og jeg fik en marokkansk mand til Danmark som 17-årig, som så boede med mig og mine forældre i en treværelses lejlighed. Det gik slet ikke. Jeg har gjort nogle vilde ting.

– Jeg har lært, at det er en præmis med kærlighed, at man også brænder sig, og at det kan gøre ondt. Men så var det jo godt, mens det varede. Og ja, så er der en del oprydning bagefter – men man skal gå all in på kærligheden.

Er der noget, du ville ønske, at du havde vidst tidligere i livet om kærlighed?

– Det må være, at det nok skal blive godt igen. Og styrken i, at hvis jeg kan overleve det største heartbreak, så kan jeg overleve alt. For når man får samlet sig selv op, så finder man noget, som er endnu bedre på den anden side.

– Der er altid en grund til, at tingene går, som de går. Man kan ikke finde én af mine ekskærester, som jeg ville date igen. Jeg har også lært, at man ikke skal blive, hvis det er dårligt. Man skal give slip. Det er vigtigt!

Hvad er den største kærlighedserklæring, du har fået?

– Nu har jeg en tendens til at vælge nogle dramatiske mænd, så jeg har fået skrevet sange og digte og alt sådan noget om mig. Men det har jo ikke været ægte, så den største kærlighedserklæring har jeg til gode – ham, der skal give den, venter jeg på endnu.

Lucia Odoom: Find en partner, der kan belyse dine blinde vinkler

Lucia Odoom
Foto: Sara Wilkins

Lucia Odoom er journalist og podcast-vært på Politiken. Tidligere har hun blandt andet være freelancejournalist for Eurowoman.dk. 

Er der noget, du ville ønske, du havde vidst om kærlighed, da du var lidt yngre?

– Ja: At det er rigtig godt at finde en person, som kan se dine blinde vinkler. Det er det største, jeg har lært. Altså at finde én, som kan se noget om dig, som er fuldstændig uopdaget for dig selv, og som kan gøre dig mere modig, for eksempel, eller mere selvsikker på, at du godt kan nogle ting, som du måske er usikker omkring. Så gå efter en kærlighed, der belyser dine blinde vinkler.

Anbefalet til dig