Lotte Kofoed Kommunalvalg

Foto: Storyhouse Egmont og Presse ALT for damerne sætter til dette kommunalvalg fokus på kvindelige kandidater.

ALT for damernes kandidatstafet: Mød Lotte Kofoed

ALT for damerne sætter fokus på de kvindelige kandidater til kommunalvalget. Derfor har vi lavet en kandidatstafet, hvor kvindelige kandidater får lov til at svare på tre spørgsmål og give stafetten videre til en anden kvindelig kandidat, de har respekt for.

Malene Barkhus, Venstre, Rudersdal Kommune har sendt stafetten videre til...

Lotte Kofoed, SF, Frederiksberg Kommune

Hvad er din mærkesag? 

I hele Danmark kæmper alt for mange med fysisk og psykisk sygdom både som syge og som pårørende. Jeg kæmper for, at man kan få den rette hjælp, når man har brug for det uanset størrelsen af ens pengepung. Ensomhed, angst og ulighed i sundhed skal vi bekæmpe sammen. 

Hvad betyder det konkret for borgerne i kommunen, at der er kvindelig repræsentation i byrådet? 

At kommunalbestyrelsen i højere grad afspejler de borgere, der bor i byen. Vi vil vælges fordi vi er dygtige og ikke kun fordi vi har "flade" kønsorganer, men når kvinder rykker sammen, også i politik, så rykker det bare hurtigere og bedre i mange tilfælde. Det skal da udnyttes til gavn for borgerne.

LÆS OGSÅ: Kend din kvinde, før du stemmer: Tag ALT for damernes kandidattest

Hvad betyder det for dig at have andre kvinder omkring dig i kommunalpolitik? 

Jeg var aktiv i kampen mod sexisme i Dansk politik, der mærkede jeg virkeligt hvor meget det betyder at vi kæmper på tværs af partier for nogle specifikke dagsordner, vi støttede hinanden gennem vanvittige ting. Nogle ting er vigtigere end partipolitik - kampen mod sexisme er en af de ting. Jeg føler bevægelsen har gjort det lettere at være kvinde i politik og stille op til valg. Bliver jeg valgt ind, bliver det med andre kvinder der også var en del af #enblandtos og det er rart at vide. 

Hvem giver du stafetten videre til – og hvorfor? 

Jino Victoria Doabi (RV) i København fordi hun er klog, stærk og ikke tager noget pis fra patriarkatet. Jino acceptere ikke social uretfærdighed og kæmper med alt hvad hun har for det hun tror på. Jeg har stor respekt for Jino og håber hun får et godt valg - det har hun fortjent det har Københavnerne også.

Læs med videre i stafetten her.

Kend din kvinde, før du stemmer

ALT for damerne Kandidattest.jpg

ALT for damerne og ALT.dk har i anledning af kommunalvalget den 16. november 2021 fået udviklet vores egen kandidattest – med kun kvindelige kandidater.

Det gør vi for at sætte fokus på den skæve repræsentation i kommunalpolitik, hvor kun hver tredje er kvinde.

Vi kalder testen Kend din kvinde, før du stemmer, og her kan du finde den kvindelige kandidat i din kommune, som matcher dig bedst. 

Læs vores overvejelser om testen her.

Spørgsmålene centrerer sig om de 10 emner, som danske kvinder ifølge en rundspørge, ALT for damerne har foretaget i samarbejde med Norstat, ser som de vigtigste i kommunalvalget.

Tag testen her

Se, hvad vi ellers skriver om: Valg, Politik, Ligestilling og Samfund

610x200_woordy_dmjpg.jpg