Klumme om mænd og sex

Foto: Mathilda Yokelin Hvis du er utilfreds med dit kærlighedsliv, bør du kigge lidt mere indad, mener ALT.dks klummeskribent Marie-Louise Bregendahl.

Klumme om mænd og sex

Træt af mænd, der kun er ude efter sex? Her er løsningen

Hvis du er på jagt efter den store kærlighed - og træt af alle fuserne - kan du med fordel stille dig selv tre spørgsmål, mener klummeskribent Marie-Louise Bregendahl.

Jeg stødte for relativt nylig på et Facebook-opslag, der lød nogenlunde sådan her:

”Min aften går med at se Fifty Shades of Grey og mundorgasme i form af chokolade”

Efterfulgt af teksten: ”Er totalt uforstående over for de mænd, som med det samme skal dreje samtalen over på sex – er romantikken helt død i dette århundrede?”

Igen efterfulgt af en trutmund-selfie.

Jeg må indrømme, at jeg ikke helt vidste, om jeg skulle grine eller græde.

At klage sin nød over mænd, der kun tænker på sex, mens man selv sidder med trutmund og taler om orgasmer til en (blød) pornofilm, dét er da dobbeltmoralsk.

Det mindede mig i hvert fald om, hvor vigtigt det er, at vi kvinder forstår vores eget ansvar i det, vi tiltrækker rent kærlighedsmæssigt.

Forskel på ønsker og handlinger

Denne Facebook-statusopdatering er nemlig ret karakteristisk for, hvad der i mine øjne går galt for mange kvinder, når de ønsker at tiltrække den rigtige kæreste.

De siger ét med billeder og ord, men længes faktisk efter noget helt andet, og resultatet er sure opstød som Facebook-opdateringen ovenfor.

Hvor mange af os kan f.eks. frasige os at have taget med en fyr hjem for at have sex, når det, vi i virkeligheden havde allermest brug for, var den kærlighed og intimitet, som (forhåbentlig) ville komme bagefter? En at holde om. En der fortæller dig, at du er dejlig og vil se dig igen… You get the picture.

Og så bliver vi skuffede, frustrerede og vrede, fordi vi ikke får det, vi i virkeligheden søgte.

Men hvorfor bliver vi så ved med at lede de forkerte steder?

Få styr på dine egne behov

En af grundene er, at vi endnu ikke har lært selv at opfylde vores eget behov for f.eks. omsorg, kærlighed og opmærksomhed. Derfor kaster vi skødesløst ansvaret for at få disse (og mange andre) behov opfyldt over på andre – typisk på den mand, vi er sammen med, eller gerne vil være sammen med.

Problemet er bare, at denne mand – uanset hvor meget han forsøger – ikke er  i stand til at opfylde dine behov.

Det kan måske føles sådan i den første tid, når I lige har mødt hinanden, og du føler dig lykkelig over E.N.D.E.L.I.G at have fundet ham, som kan give dig alt det, du længes efter.

Lige indtil han ikke kan mere. Og den dag kommer med sikkerhed, medmindre du selv begynder at tage ansvar for opfyldelsen af dine behov.

Lad mig give dig et eksempel på hvorfor:

Lad os sige, at du har et stort behov for at føle dig tryg (det  kender de fleste nok i en vis grad). Det vil måske vise sig ved, at du bekymrer dig for, om din mand er dig utro, om han har en stabil økonomi, om han holder, hvad han lover, har sunde interesser, eller hvad der nu måtte definere tryghed for dig.

Men – og dette er et stort men – din hjerne kan sagtens snyde dig, når det gælder tryghed. Den er nemlig ligeglad med, hvordan den får sin tryghed opfyldt og har det godt med mønstre, den kan genkende. Det vil sige, at du automatisk kan blive tiltrukket af den type mænd, du har været sammen med fra tidligere forhold, fordi det er ”trygt” og genkendeligt – også selvom den pågældende mand er følelsesmæssigt utilgængelig, og han lyver for dig, har et overforbrug af alkohol osv.

3 spørgsmål du bør stille dig selv

Vejen ud af et uønsket kærlighedsmønster går derfor først og fremmest gennem dig – og ikke din kæreste.

Du bør lære, hvordan du bedst opfylder dit eget behov for tryghed – eller hvad det ellers måtte være af behov, du lader dig styre af - og ligeledes vælge en mand, der har styr på at opfylde sine egne behov. Ellers bliver du ligesom hans mor, og det er der jo ingen, der gider at rode med i længden.

Prøv at stille dig selv disse tre spørgsmål:

1. Hvad skal der til for, at jeg føler mig tryg?

2. Hvad må jeg gøre for, at jeg føler mig elsket af mig selv?

3. Hvordan kan jeg give mig selv mere omsorg og opmærksomhed?

Start der. Dit behov. Dit ansvar for at få det opfyldt. Så skal manden, du længes efter, nok dukke op også – helt uden at du behøver at lave trutmund og tale om sex (på første date).

Klummeskribent: Marie-Louise Bregendahl

  • Indehaver af RecreateYou, som tilbyder udviklingsforløb for singlekvinder, der ønsker at genfinde sig selv, inden de finder den rette.
  • Tilbyder personlige mentor-forløb, online-forløb og LIVE-gruppe-forløb

Læs mere HER og HER.

Har du noget på hjerte?

Send os en klumme-idé eller et udkast til en klumme, hvis du har noget, du ønsker at dele med alle vores læsere på ALT.dk.

Skriv til os på: tip@egmont.com

Se, hvad vi ellers skriver om: Kærlighed, Parforhold og Sex