Mette Frederiksen (S)

Foto: Sara Skytte Statsminister Mette Frederiksen (S) blev gift i sommeren 2020.

Mette Frederiksen om sit bryllup: ”Jeg må indrømme, at jeg undervejs tænkte: Skal det da aldrig lykkes?”

Det var en stor lettelse for parret, da Mette Frederiksen (S) og hendes mand Bo Tengberg endelig kunne sige ja til hinanden sidste sommer.

Der skulle nemlig gå hele tre år fra, at Bo Tengberg først friede til statsministeren i forbindelse med hendes 40 års fødselsdag, til at de endelig kunne kalde sig mand og kone i sommeren 2020.

Det skyldtes flere udfordringer, forklarer Mette Frederiksen i et stort sommerinterview i denne uges Hjemmet:

”Sidste sommer var udfordrende, da jeg skulle giftes. Først blev brylluppet skubbet et år på grund af valget og regeringsdannelsen, og så måtte vi finde en ny dato på grund af corona,” fortæller statsministeren i interviewet.

Her forklarer hun blandt andet, at parret genoptog bryllupsplanlægningen, da smittetrykket var faldet til et lavt niveau sidste år:

”Vi gik i gang med at bestille catering, telte og toiletvogne og invitere alle gæsterne. Det var lige på det tidspunkt, hvor smitten var lav, og alle var glade,” fortæller Mette Frederiksen.

Arbejdet kom i vejen

Bedst som det kommende ægtepar troede, at bryllupsplanlægningen var overstået, og datoen fundet, kom Mette Frederiksens arbejde dog og stjal opmærksomheden. To uger før den store dag fik statsministeren nemlig en invitation, der var svær for hende at afslå:

”14 dage inden brylluppet skulle stå, blev jeg inviteret til møde i Det Europæiske Råd lige præcis på den dag, vi skulle giftes. Ikke dagen før, ikke dagen efter – på dagen!”

Mette Frederiksen måtte dermed fortælle sin kommende mand, at brylluppet endnu engang skulle udskydes, forklarer hun:

”Jeg kan huske, jeg kom hjem fra et sent møde og måtte nærmest vække Bo og sige: ”Jeg er ked af det, men jeg skal altså passe mit arbejde,” siger hun og forklarer, at hendes kommende mand rykkede hurtigt dagen efter:

”Al ære til Bo, for næste dag ringede han til præsten, kirken, catering, toiletvognen og alle gæsterne og flyttede brylluppet et par dage til en onsdag. Det viste sig, at alle på nær to gæster kunne komme. Alt gik godt, men jeg må indrømme, at jeg undervejs tænkte: Skal det da aldrig lykkes?”

Hvem er Mette Frederiksen?

Mette Frederiksen, født 1977

  • Statsminister og formand for socialdemokratiet
  • Hun har en masteruddannelse i afrikastudier og en bachelor i administration og samfundsfag.
    Er tidligere justitsminister og beskæftigelsesminister.
  • Gift med Bo Tengberg, som er film-fotograf. Mette har en datter på 19 og en søn på 15 år fra sit tidligere forhold.
  • Papmor til tre børn.

Læs hele interviewet med Mette Frederiksen i denne uges Hjemmet, hvor hun blandt andet fortæller om sit livs bedste ferie, de bøger, hun skal læse i sommerferien, samt sit bedste sommerminde fra barndommen.

Se, hvad vi ellers skriver om: Bryllup, Bryllupsdag og Corona

610x200_woordy_knap2.jpeg