Sara Bro og Frederikke Toftsø

Foto: Peter Nørby

Sara Bro: Jeg beundrer min lillesøster for disse ting

Den ene voksede op i et kollektiv, den anden i en kernefamilie 13 år senere, men halvsøstrene Sara Bro og Frederikke Toftsø er fælles om passionen for sko og tv. Og nu, hvor Frederikke er gravid, er børn også blevet en fællesnævner.

Barndom:
Sara: – Frederikke og jeg er meget forskelligt opdraget. Der er 13 år imellem os, og jeg tog på efterskole, kort efter at Frederikke blev født, så vi har aldrig nået at bo sammen. Jeg voksede op alene med min mor i et kollektiv, mens Frederikke voksede op i en kernefamilie, så vi har fået nogle forskellige værdier med os, selvom vores mor altid har været meget sød og mor-agtig over for os begge.

Frederikke: – Det er egentlig først, efter jeg er blevet voksen, at vi er blevet rigtig tætte. Det var svært, da jeg var 10 år, og Sara var 23, at opbygge et stærkt bånd, for vi havde også meget forskellige interesser. Men vi har altid haft en fælles interesse for mode. Vores onkel ejer skofirmaet Gardenia, og det har præget os begge. Vi elsker sko! Og selvom vi ikke er opvokset i en designerfamilie, er vi blevet præget af vores stilbevidste mormor, der gik med minkpels og læbestift.

LÆS OGSÅ: Hvordan bevarer man søstersindet med 16 års aldersforskel og forskellige forældre?

Søsterskab
Frederikke: – Vi har ikke et klassisk storesøster-lillesøster-forhold men er meget jævnbyrdige. Og fordi vi ikke er vokset op sammen, har vi heller ikke haft søskendeskænderier, som jeg eksempelvis har det med min lillebror, som kun er to år yngre end mig. Sara og jeg har et voksensøskendeforhold, og særligt da Sara fik sine børn, blev vi en stor del af hinandens liv. Jeg passede Saras pige, Miriam, hver dag, fra hun var 4-7 måneder, fordi Sara skulle begynde på arbejde igen. Sara har altid haft et meget afslappet forhold til sine børn og bliver ikke hysterisk omkring dem, og den tilgang håber jeg også, jeg får, nu hvor jeg skal have mit første barn. Det bliver dejligt at kunne få råd og hjælp af Sara.

Sara: – Jeg glæder mig så sindssygt meget til at blive moster. Jeg vidste slet ikke, at det var noget, man kunne glæde sig over. Jeg har allerede lagt mange planer for, hvordan jeg skal spolere Frederikkes baby, og hvilke spil vi skal spille. Jeg kan meget bedre forstå nu, hvorfor Frederikke har gidet at være sammen med mine børn – også uden at få penge for det, ha ha.

Frederikke: – Sara og jeg har altid været meget gode til at hjælpe hinanden. Også selvom vi begge har travlt, så smider vi alt, hvad vi har i hænderne, hvis den ene har brug for hjælp. For eksempel har Sara hjulpet mig meget på de sidste, da jeg har skullet lave et tv-program for første gang. Vi har altid hinandens ryg – både når det handler om arbejde, parforhold og børn.

Sara: – Og selvom Frederikke er yngre end mig, er hun også en god sparringspartner – især når det handler om, hvilke nye gummisko jeg skal købe, ha ha. Det er rart at vide, at der en, der er der på en anden måde end en ven. Jeg har jo kendt Frede hele hendes liv og ved alle de usagte ting om hende, og selvom der er 13 år imellem os, betyder det meget, at vi altid har været en så stor del af hinandens liv.

Karriere
Sara: – Både Frederikke og jeg har igennem vores arbejde brugt os selv meget. Frederikkes personlige arbejde ligger i hendes blog, og det er ikke langt fra det, jeg laver. Jeg betragter blogs som et medie på lige fod med andre medier. Og da jeg fik at vide, at Frederikke skulle lave et tv-program, var jeg ikke i tvivl om, at hun ville være god til at lave det. Jeg blev så stolt, da jeg så det.

LÆS OGSÅ: "Vi fandt en ekstrem tryghed i hinanden, mens alt andet føltes lidt utrygt"

Frederikke: – Jeg har flakket lidt mere rundt end Sara. Hun har været hurtigere til at finde sin branche, mens jeg har arbejdet i adskillige butikker, været stylist, stået foran og bagved kameraet. Nu har jeg min blog, arbejder som indkøber i en sneakersbutik og laver tv, så det er lidt af det hele.

Sara: – Men det er også, fordi Frederikke altid har været meget mere modig og iværksætter-agtig end mig. Siden hun var helt lille, har hun knoklet for det, hun ville. Hvis hun gerne ville have en ny taske eller noget andet, så tog hun tre jobs på samme tid for at få råd til det. Jeg har også gerne villet have alt muligt, men ikke for enhver pris. Jeg fik mit første job i 7. klasse i en slagterforretning, hvor jeg skulle gøre rent, men da jeg nåede til komfuret, syntes jeg, det var for klamt, og sagde til chefen, at han selv måtte gøre det rent. Så sagde han, at jeg ikke
skulle komme igen.

Frederikke: – Jeg har altid beundret Sara for at være god til at sige fra, for selvom man skal forfølge sine drømme, skal man ikke gå på kompromis med sig selv – hverken når det gælder parforhold, veninder eller arbejde, og det beundrer jeg Sara for ikke at gøre.

Hvem er de?

Sara Bro:

  • 43 år.
  • Radiovært på P3.
  • Har en kæreste og bor i København med sine to børn.

Frederikke Toftsø:

  • 30 år.
  • Indkøber hos Rezet Store og blogger på Fredesblog.
  • Aktuel med tv-programmet "Min klub" for YouSee.
  • Bor i København medsin kæreste.
Se, hvad vi ellers skriver om: Kærlighed, Familieliv og Interview

610x200_woordy_knap2.jpeg