Sicilia Gadborg
Foto: Natascha Rydvald Sicilia Gadborg (f. 1986) er skuespiller og har bl.a. medvirket i forestillingerne ”Othello” og ”Hjertet skælver”. Hun modtog i 2015 talentprisen ved Reumert-uddelingen. Aktuel i musicalen ”Flashdance”.

Sicilia Gadborg: ”Det sker oftest på arbejdet, når bølgerne går rigtigt højt…”

Skuespiller Sicilia Gadborg om et magisk øjeblik i en fake tan-klub, om at misunde handlekraftige mennesker og om sine upassende verbale udbrud.

Hvad er din guilty pleasure?

– Jeg har lige fået øjnene op for en ægte guilty pleasure i min optik: Selvbruner! Under ”Flashdance”-forløbet i Aarhus blev jeg inviteret indenfor i en lille fake tan-klub. Så nussede vi rundt i trusser og drak hvidvin og hjalp hinanden, til vi lignede tre ugers ferie på Bali. Kikset og forfængeligt, men magisk!

Hvad kan få dig til at svæve på skyerne og falde ned i et sort hul på en og samme tid?

– Forelskelse. De gange, det er sket for mig, har hele verden givet mening i smukke sekunder. Og frygten for at miste den mening lurer lige om hjørnet. Det er som at balancere på en knivsæg. Men åh, hvor livet føles for vildt i de perioder.

Er der et karaktertræk, du misunder mænd for at besidde?

– Jeg misunder mennesker, der er praktiske og handlekraftige. Jeg synes altså, at det er vigtigt at pointere, at det ikke er et mandligt karaktertræk, for jeg har mange veninder, der er vildt gode til at tage fat. Et karaktertræk, jeg dog ikke selv besidder. Jeg væver og genovervejer ting i en uendelighed og ender tit med ikke at få gjort en skid.

LÆS OGSÅ: Sus Wilkins: "Jeg har en generel angst for at miste folk i mit liv"

Hvad kan få dig til at bryde ud i gråd?

– Lige nu har jeg en bog frisk i hukommelsen, som fik mig til at bryde ud i gråd. Den hedder “Ar” og er skrevet af forfatteren Audur Ava Olafsdottir. Hen mod slutningen rev den simpelthen tæppet væk under mig med en lille bisætning, så jeg måtte ligge i fosterstilling og græde ud bagefter. Det er vildt, at kunst kan det. Føre én så langt ind i et univers, at en sætning kan få det hele til at styrte sammen.

Jeg bliver upopulær, når jeg siger det, men…

– Jeg har 0% trang til at eje en hund. Jeg kan godt forstå første indskydelse, når man ser en nuttet hvalp, men derfra til dagligt at skulle deale med pels og lort for ikke at tale om tvungen smalltalk med andre hundeejere, når man er ude og gå tur, ville jeg ikke kunne. Men jeg er også håbløst upraktisk og socialt akavet.

Hvilket råd ville du give til dit yngre jeg?

– Det er nok en klassiker, men jeg ville råde mit yngre jeg til at være mere modig. Sige højt, hvad hun har lyst til og brug for. Være mindre bange for, om andre nu ville blive sure eller tage afstand og stole på, at de nok selv skal sige fra, så hun ikke behøver sidde og regne det hele ud på forhånd. Jeg ville love hende, at det hele nok skal gå.

LÆS OGSÅ: Seinabo Sey: ”Min musik er en kamp for retten til at være sårbar og tilpas i sin egen krop”

Hvornår er du mest træt af dig selv?

– Det er, når jeg er blevet ved med at skubbe ting foran mig i stedet for bare at få det gjort. Det kan være deadlines af forskellig art, vende tilbage på sms’er og mails, træning... Så hober det sig op, til jeg til sidst er helt ved siden af mig selv og drukner i opgaver.

Hvor er du henne om 10-20 år?

– Jeg håber, jeg har fundet noget mere ro. Jeg håber, at jeg har mennesker i mit liv, som jeg elsker, og at jeg har fået lov til at prøve kræfter med en masse spændende opgaver på mit arbejde. Jeg håber, at jeg har fået opbygget en masse sunde vaner fysisk og mentalt, så jeg kan leve aktivt og lykkeligt i den sidste del af mit liv.

Hvilke ord/vendinger bruger du lidt for ofte?

– ”Fuck mig”. Og for det meste er ”fuck” oversat til dansk. Oftest også tilsat ekstra ord, som gør det yderligere upassende. Det sker oftest på arbejdet, når bølgerne går rigtig højt, og kan både komme af glæde eller irritation (oftest irritation!). Det er altid rettet mod mig selv, men desværre ret højlydt, så mine kollegaer går alligevel ikke fri for mit grimme sprog. De fleste har dog vænnet sig til mine udbrud og er overbærende over for mine uvaner.

Se, hvad vi ellers skriver om: Interview og Kvinder du skal kende