Sydøstasien, Singapore og Bali
Foto: Getty Images Drømmer du om den ultimative rejse til sydøstasien? Rejs til Singapore og tag en smuttur Bali.

Eventyr i sydøstasien: De bedste ferietips til Singapore og Bali

Hvis du kan hive mere end 14 dage ud af kalenderen, kan Singapore være et springbræt til resten af verden. Rikke May har de seneste fire år blogget fra Singapore, som hun har været så heldig at kunne kalde sit hjem, indtil familien rykkede til New York sidst i 2019.

For fire år siden flyttede Rikke May til Singapore med sin mand og datter for at starte en helt ny tilværelse i Singapore med swimmingpool i baghaven og sol i stride strømme.

– At rykke til Singapore er nok én af de bedste beslutninger, vi har taget i vores familie. Det har åbnet vores øjne og hjerter for resten af verden. Vi er lige flyttet til New York, men Singapore har en meget speciel plads i mit hjerte, og det vil byen altid have.

LÆS OGSÅ: Lækker tapas og cykelparadis: Det skal du opleve på smukke Mallorca

– Singapore er en spændende destination og et godt springbræt for andre rejsemål i verden, som ellers er meget langt væk. Bali er to og en halv time væk, du kan komme til Bangkok på to timer, Maldiverne tager dig fire timer, og Indien kan nås på syv. Få fat i bogserien ”Lost Guides” til Singapore – det er gode rejsebøger uden alt det kedelige, man alligevel ikke læser.

singapore3.jpg
Rikke May, 37 år. Har bloggen The Insider, som hun driver fra Tribeca i New York, hvor hun bor med sin mand og datter. Familien flyttede til New York i slutningen af 2019 efter at have boet fire år i Singapore. Ejer desuden kjolemærket Month of May.

Det skal du se i Singapore

Lysende træer

– Haverne Gardens By the Bay er en oplevelse både om aftenen og i dagslys, men husk at se Supertree Grove i mørke. Det er det smukkeste lysshow – jeg har nok set 50 shows på de fire år, vi boede der.

Gardensbythebay.com

Tag en hop on/hop off-bus

– Jeg synes, det er den bedste måde at se byen på. Det er enormt varmt i Singapore, så det er ikke realistisk at gå til alt. Tag et stop i Hajilane, Tiong Bahru og China Town.

Sving forbi Sentosa

– Øen Sentosa er et godt bud på strand, afslapning og pool. Singapore er meget pulserende, så nogle gange kan det være dejligt at trække sig lidt tilbage og i rolige omgivelser. Hvis man er en daredevil, kan man besøge øens Universal Studios.

bali.jpg

Her skal du spise i Singapore

Bag den sorte dør

– Lukes ligger gemt i storcenteret Robinsons inde i dameafdelingen på tredje sal, og det eneste, du kan se, er en sort dør, bag alle kjolerne. Én af mine favoritrestauranter! Jeg kan anbefale deres kålsalat og tuntatar.

Spis som de lokale

– Ved Hawker Centrene centralt i Singapore finder du et hav af lokale spisesteder, hvor du kan gå rundt og købe fra forskellige boder. For at reservere et bord skal du bare lægge en pakke servietter, en lipgloss, en vandflaske eller lignende. Så ved alle, at bordet er taget – en uskreven regel.

bali1.jpg

En særlig oplevelse

– Jeg ville tage til Bali fra Singapore, da det er den korteste tur og den største oplevelse. Køb bogen ”Bali” fra ”Lost Guides” – det er min redning på Bali. Bali er sindssygt billig med næsten alt – også med spabehandlinger, så husk at få massage, ordnet negle og vasket hår.

LÆS OGSÅ: 3 gode feriebud: Det skal du opleve på smukke Ibiza

Kom rundt på Bali

Ibob viser vej

– Jeg har altid en chauffør, der kan køre mig rundt. Han hedder Ibob Kadek og kan kontaktes på Whats App +62 812 3652 846. Han er enormt sød og dygtig. Man skal bare fortælle ham, hvad ens ønsker er, så får han det til at ske.

balimad.jpg

Her skal du spise på Bali

Sundt og godt

– Hos Nalu Bowls Shelter Café finder du Seminyaks bedste og sundeste sted med de lækreste smoothiebowls af friske frugter. Jeg elsker alt på kortet!

Nalubowls.com

Mexicansk køkken på Bali

– Sea Circus er et mexicansk køkken, hvor alt på menuer er virkelig godt. De har mad, cocktails og kaffe.

Seacircus-bali.com

En særlig oplevelse på Bali

– Bali har mange beachclubs, og det er et klart must at bruge en dag her. Man skal tit bestille en seng, før man kommer, men man kan også tage chancen. Jeg kan anbefale Sundays Beach Club, Potato Head og Finns Beach Club.

Se, hvad vi ellers skriver om: Rejseguide