Skolen fra SKAM får for mange danske turister på besøg

Foto: NRK Danske turister håber på at møde "Isak" på skolen.

Skolen fra SKAM lukker for danske besøg

Skolen fra SKAM lukker for danske turister: Vi prøver at have en normal hverdag!

Skolen fra den populære, norske serie SKAM bliver overrendt af danske turister, som går rundt på gangene i håbet om at spotte en stjerne fra serien.

Nu er det nok.

Sådan lyder det fra rektor på Hartvig Nissens skole i Oslo. Skolen bliver for tiden overrendt af danske turister, som vil opleve skolen fra den populære norske serie SKAM.

LÆS OGSÅ: 5 grunde til at følge SKAMs "Vilde" på Instagram

- Lærerne har fået at vide, at hvis de ser uved­kom­mende i byg­nin­gen, skal de høfligt bede dem om at gå ud. Vi prø­ver at få en almin­de­lig hver­dag til at fun­gere, og der er det lidt uhel­digt, at vores ele­ver kom­mer ud af klas­se­lo­ka­let og bli­ver mødt af dan­ske turi­ster. Vi har ople­vet flere epi­so­der, hvor en hånd­fuld dan­skere har stil­let sig foran et klas­se­lo­kale, siger rektor Hanna Norum Eli­as­sen til Radio24syv.

En af skuespillerne bag 3. sæsons vidunderlige kærlighedsdrama "Isak" går nemlig på skolen i virkeligheden. Og fans håber altså på at støde på den kun 17-årige skuespiller, Tarjei Sandvik Moe.

LÆS OGSÅ: Hvem bør være hovedperson i næste sæson af SKAM?

Men det må de fremover forsøge på et andet sted end på skolens gange.

- Han skal ikke for­holde sig til fans i sin hver­dag. Han skal ikke risi­kere at komme ud fra en time og møde turi­ster, der hæn­ger ved hans skab, siger Hanna Norum Eli­as­sen til Radio24syv.

Hun siger dog også, at der endnu ikke har været ubehagelige oplevelser med turisterne, og at turister selvfølgelig er velkomne til at tale med eleverne uden for skolen.

LÆS OGSÅ: Her er de 10 mest romantiske øjeblikke i SKAM

Se, hvad vi ellers skriver om: SKAM, Kendte, Rejseguide og Kultur

610x200_woordy_knap2.jpeg