TILMELD DIG KVINDELØBET SENEST D. 30. APRIL FOR KUN 259 KR.

Tag til hippe Hamburg
Tag til hippe Hamburg

Hamburg

Tag til hippe Hamburg

Oplevbyens rå side i containerhavnen, den moderne i det ny Hafencity, den unge i Schantze-kvarteret og eksklusive i Neustadts gamle shoppingarkader. Du får vores bedste tip til shopping, mad, hoteller og oplevelser.

SHOP – i Hamburgs forskellige kvarterer
Altstadt og Neustadt udgør byens hjerte. De grænser på den ene side op til floden Elben og til den anden side til søen Alster.

Rådhuset, hovedbanegården og byens highstreetbutikker fylder Altstadts gader. Her skal du højst tage en tur op ad Mönkebergstrasse, gå ind i modevarehuset Thomas I Punkt for cool afslappet, bohemekluns heriblandt American Vintage, Rabens Saloner og deres eget mærke OMEN. Tjek det italienske Closed's lækre jeans og toppe i bløde, forvaskede stoffer og shop klassikere som filthatte og lækre lædertasker side om side med sejlere, jægere og Karen Blixen-typer i Manufactum.
Mönckebergstraße 21
Bergstrasse 11

Closed.com
Fischertwiete 2
Manufactum.de

Neuerwall i Neustadt er Hamburgs hovedshoppestrøg, hvis du har hang til luksus. Det er her, du finder Jill Sander, Gucci og Louis Vuitton, men også COS og Puma.

I de små gader bag modehusene ligger unikke modebutikker, hvor ejerens gode smag gør forskellen. Linette og Petra Teufel dækker tilsammen de mest cool internationale navne som Stella McCartney, Alexander Wang og Lanvin. I samme kvarter huserer også Acne Jeans og japanernes minimalistiske svar på IKEA, Muji.
Neuerwall-hamburg.de
Hohe Bleichen 17
Hohe Bleichen 13
Petrateufel.com
Bleichenbrücke 10
Acnestudios.com
Grosse Bleichen 31
Muji.de
Europa-passage.de
Jungfernstieg 16-20
Alsterhaus.de

Hafencity – er Hamburgs svar på Ørestaden, bare i endnu større målestok. Slentr rundt mellem gamle lagerbygninger, nye mastodontbyggekraner, finurlige arkitektoniske boligbyggerier og dyrk beboernes små åndehuller, områdets små cafeer og fancy gallerier.
Kaisers-hamburg.de
Hafencity.com
Elbphilharmonie.de

St. Pauli er Hamburgs svar på Tivoli for voksne med hang til strip og fodbold (læs: mænd). Vis dog alligevel dit storsind og gå med i souvenirshoppen på det lokale fodboldstadion. FC St. Paulis fodboldtrøjer er overraskende cool og i lækre materialer, og så laver de kollektioner til både mænd, kvinder og børn. Er der den mindste lille sørøver gemt i dig (eller nogen du kender), så vil ethvert minde om den gode historie om underdog-holdet, der er bøssernes og de venstreorienteredes favorit, blive en kær souvenir.

Fanshop 1
Auf dem Heiligengeistfeld
- direkt am Stadion
Fcstpauli.de


Schanze er en kulørt bydel med særlig meget liv på gaderne Karolinenstrasse og Marktstrasse (også kendt som Karoviertel) og Shulterblatt, Schanzenstrasse og Susannenstrasse (blandt lokale: Schanzenviertel).

Karoviertel lokker med konceptbutikker, helsekostpushere og finurlige vintagebutikker, og mindst lige så mange cafeer med hver sit særkende. Beboerne her er unge børnefamilier, som har tilvalgt et byliv med cafeer, godt naboskab og lidt grønt hist og her, som de selv går rundt og sår som guerilla gartnere. Besøg butikken YBDPT for cool, skæve mærker som for eksempel det danske Wood Wood. Og gå ikke glip af en velfortjent pause med lækkerier på Gretchens Villa.
Marktstrasse 142,
Gretchens-villa.de

Schanzenviertel er endnu mere funky og flippet. Det er her, du skal købe sneakers og feminint streetwear fra for eksempel det lækre hollandske mærke Maison Scotch og drikke din chai på en af Susannenstrasses mange bevidst ramponerede cafeer.
Marktstrasse 117
Ybdpt.net

Altona lugter af gamle penge – og fisk. Tag en bus eller gå en tur langs kysten og nyd de kæmpestore villaer, der troner ved Elben. Gå ikke glip af designhuset Stilwerk i byens gamle maltværk. En kombination af smuk gammel bygning og moderne design, når det er bedst. Har du kun kort tid, så start med butikken Sleeping Dogs, som er gearet til både at klæde dig og dit hjem på.
Grosse Elbstrasse 68
Stilwerk.de
Sleepingdogs.de

Vi kørte til Hamburg i bil. En tur på fire timer fra København, inklusive de 45 minutters overfartstid på Scandlines færge mellem Rødby/Puttgarten. Scandlines.dk
Vi var inviteret til Hamburg af Louis C. Jacob og Scandlines.
Scandlines.dk

BO 
Luksus

„Et hotel for folk der ikke kan lide at bo på hotel", siger de om sig selv på Hotel Louis C. Jacob, som forstår at møde enhver livsnyders mindste ønske. Føj dertil beliggenheden ud til floden Elben blandt kæmpevillaer og en fuldstændig uforglemmelig morgenmadsbuffet med blandt andet håndpillede fjordrejer og flere a la carte-retter.

* Hvis du ikke har lyst til at tage de små ti kilometer ind til byen for at spise, så rummer hotellet både en Michelinrestaurant og bistroen Weinwirtschaft Kleines Jacob, som fik udmærkelsen, en "Bib Gourmand" igen i år.

Elbchausee 401-403
Hotel-jacob.de
Dobbeltværelse fra 265 Euro eksklusiv morgenmaden, som koster 30 Euro per person.

Budget
Skal det være centralt og billigt, så prøv det lille fine Hotel City House i det centrale St. Georg kvarter, hvor små italienske restauranter, delikate specialkøbmænd og tøj af den skødesløse, men dyre slags, slås om pladsen på hovedgaden Lange Reihe.

Pulverteich 25
Fra 32 Euro


SPIS
Byens bedste skaldyrsanretning og mest betagende havudsigt får du på CARLS an der Elbphilharmonie. Harmonien, Hamburgs skinnende, opadstræbende koncerthus og ny vartegn, er endnu under opførsel, men allerede en attraktion for lokale og for arkitekter fra hele verden.
Am Kaiserkai 69

Er du mere draget af søen Alsters vuggende robåde og smukke huse fra århundredeskiftet, så spis frokost med byens bogelskere på Literaturhaus – en kombination af litterært mødested, boghandel og café/restaurant med enkel, lækker mad til rimelige priser, indrettet i en atmosfærefyldt gammel villa.
Schwanenwik 38
Literaturhaus-hamburg.de

Fra et bord på Cafe Paris, byens travleste bistro, kan du spotte andre frankofile indtage deres cafe creme og croque monsieur. Cafeen er kun ti år gammel, men allerede lidt af en institution i byen, og et must-see for alle elskere af Art Nouveau – eller på tysk: Jugendstil, som lokalet oprindelig blev bygget i i 1882.
Rathausstraße 4
Cafeparis.net

Smag også...
Curry-wurst, som fås i mange forskellige fortolkninger. Er du alligevel i St. Pauli ved Reeperbahn (som er mest kendt for sine stripklubber), så drej ned i bydelens små sidegader og drop ind på en af gadens simple cafeer med overraskende velsmagende mad.

Frozen Mojitos på EAST Restaurant, et gourmetsted i flere etager, hvor du kan starte aftenen med frisk, delikat sushi og siden opgradere til baren ovenover. Går det helt galt, kan du overnatte på in-stedets tjekkede hotel...
Simon von Utrecht Strasse 31 ved St. Pauli metro.
East-hamburg.de

Tag med hjem
Fritz-kola skilter ganske tydeligt med deres indhold: Viel, viel koffein. Det lokale kult-colamærke har tilføjet lidt citron og meget koffein til den hemmelige opskrift, og topper det med en cool grafik – som også gør sig på deres limonadeflasker.
Fritz-kola.de

Gourmetdelikatesser fra Mutterland, der gør sig umage med både indhold og emballage. Bliver du lækkersulten bare ved synet af de bugnende hylder, så forkæl dig selv med et besøg i Mutterlands cafe på samme adresse.
Ernst Merck Strasse 9
Mutterland.de

OPLEV
Snyd ikke dig selv for en havnerundfart på Elben, hvor du kommer tæt på kæmpecontainerskibe, kraner, futuristiske kontorbygninger og store pakhuse. De fleste afgår hele tiden fra St. Paulis Hafenstrasse.
* Vælg en af de overdækkede både, det kan blæse ret meget.

Er du ikke til fals for store maskiner, så tag på en romantisk tur på søen Alster med dampbådene som sejler fra Jungfernstieg (U/S-Bahn Jungfernstieg) flere gange om dagen.
Alstertouristik.de

Hamburg er selvfølgelig også helt med fremme, når det gælder samtidskunsten. I Deichtorhallen er det bedste af kunsten lige nu – også når det gælder fotografi. Her er flere udstillinger ad gangen, så er du det mindste kunstinteresseret, går du ikke galt i byen. Besøg også museets designbutik og boghandel.
Deichtorstrasse 1-2
Deichtorhallen.de

Med mindre du udelukkende er til strøgshopping, så hop på en bus eller smut ned i U-bahnen og opdag flere af Hamburgs kvarterer med hver deres særpræg. Køb et Hamburg CARD hos turistinformationen på hovedbanegården, eller bestil det i god tid på deres hjemmeside.
Hamburg-tourism.de

Fakta

* Solskinstip: Er du heldig at være i byen på en solskinsdag, så gå i de lokales fodspor, tag et tæppe under armen og find strandbaren Strandperle, som ikke er meget mere end en kiosk, men med et rost udbud og fantastisk udsigt.

Övelgönne 60
Strandperle.hamburg.de
Har åben i weekenderne vinteren igennem.

*Regnvejrstip: Brug et par timer i Europapassagen, Neustadts overdækkede shoppegade og i det eksklusive stormagasin Alsterhaus.

* Søndagstip:
På grænsen mellem bydelene Altona og St. Pauli ligger den gamle Fischauktionshalle, som er særlig livlig søndage morgener, hvor der sælges fisk og grønt – og serveres morgenmad, gerne med alkohol til!

Grosse Elbstrasse 9
Fischauktionshalle.de
Åben fra ca. 7-11

Planlægger du en tur til Hamburg i december, lokker byen med intet mindre end ni julemarkeder. Find et kort over dem på Hamburg-tourism.de
Se, hvad vi ellers skriver om: Rejseguide