Tag til hippe Hamburg
SPONSORERET indhold

12 ting, du skal opleve i hippe Hamborg

ALT.dk har samlet vores favorit-bud på hippe oplevelser i trendy Hamborg. Du får vores bedste tips til shopping, mad, hoteller og oplevelser lige her.

Af:: Amalie Louise Bernitt Foto: Getty Images
04. jul. 2019 | Livsstil | ALT.dk

Hamborg har rå charme i containerhavnen. Den har moderne glasfacader i det nye HafenCity, hipsterkultur i Schantze-kvarteret og eksklusivitet i Neustadts gamle shoppingarkader.

Den har morgenfester i det gamle fiskemarked, hoteller i gamle jernstøberier og natklubber i en bunker fra Anden Verdenskrig.

Du kan spise dig mæt i retter fra lækre fusionskøkkener, shoppe dig fattig i kreativt, lokalt design eller sejle på opdagelse blandt store cruises og containerskibe i den gamle havn, hvor sømændene kunne mænge sig i alt fra kolde drikke og spændende krydderier til fester og damer i lange baner.

ALT.dk har samlet vores bedste tips til det hippe Hamborg. Dér, hvor byen ikke bare er würst, velskænkede øl og kitschede julemarkedsboder.

God tur!

Her skal du bo

GettyImages-1089098000.jpg

25hours HafenCity

I Hamborgs svar på Islands Brygge ligger et af byens mest hippe hoteller, der har tæt på alt, hvad et hipster-hjerte drømmer om fra smart sauna til regnvejrsbade til hippe, industri-inspirerede møbler. Hotelkæden ligger egentlig flere steder i byen, men vi kan især anbefale den, der har adresse i HafenCity, hvor interiøret henter inspiration fra havnen og havet, der omgiver bygningen. Og så har de både smarte MINI Coopere og fancy cykler til fri afbenyttelse. Vi kan anbefale den tohjulede, fordi Hamborg naturligvis opleves bedst til jernhest.  

25hours HafenCity
Ueberseeallee 5
Hamburg

East Hotel

East laver ikke bare gode restauranter. De har også et godt tag om deres hotel-biks i det flippede St. Pauli-kvarter, hvor du får skørt design for alle pengene. Det forhenværende jernstøberi er forvandlet til et farverigt univers af kreative former, figurer og finurligheder, og du kan både finde velvære i de flotte værelser, spaområdet eller i fitnessrummet. Skulle sulten melde sig, behøver du heller ikke at gå langt. East har nemlig også en af Hamborgs bedste sushi-restauranter.

East Hotel
Simon-von-Utrecht-Straße 31
Hamburg

Sofitel Alter Wall

Du går sjældent galt i byen med Sofitel, og det er bestemt heller ikke tilfældet med Sofitel Alter Wall, der har de blødeste madrasser, denne journalist nogensinde har sovet i. Skal du være ekstra afslappet inden sengetid, kan du hoppe en tur ned i spaen, hvor du kan plaske rundt i den flotte pool eller slænge dig på en blød solseng. Morgenmaden bliver du heller ikke skuffet over, hvis du er bare en smule madglad eller godt kan lide at starte dagen med et glas champagne. Og hvem kan egentlig ikke det?

Sofitel Alter Wall
Alter Wall 40
Hamburg

Her skal du spise

GettyImages-984990052.jpg

Bullerei

Det bliver umuligt mere hipt end populære Bulleri, hvor du kan mætte maven med alt fra italiensk comfort food til tyske kartoffelretter og burgere i den lille deli eller den hyggelige restaurant. Omgivelserne er rustikke, rare og fyldt med historisk atmosfære, der dog er lidt mærket af en summende travlhed. Den charmerende restaurant i Hamburgs hippe Sternschanze-kvarter er ofte fyldt til randen af både lokale og turister, så sørg for at booke bord i god tid.

Bullerei
Lagerstraße 34b
Hamburg

L’Osteria

Har du ligesom Joey fra Friends svært ved at dele din mad med andre, er restaurantkæden L’Osteria nok ikke et sted for dig. Her kan du nemlig få lækre pizzaer i en størrelse, du med garanti ikke kommer igennem alene. Heldigvis byder L’Osteria da også ind til, at du tager din store venneflok med dig til middag, hvor I kan bygge jeres egen pizza, eller lade kokkene bestemme mellem solide pastaretter, sprøde pizzaer eller cremede risottoer. Resterne kan I tage med hjem i en doggy-bag, når I (selvfølgelig) må kapitulere.

L’Osteria
Pizzarestauranten har flere adresser i Hamborg.
Tjek hjemmesiden.

Coast by east

Hotel east er formentlig en af byens mest populære hotel- og spisesteder, hvis seneste skud på stammen er den californisk-inspirerede seafood-restaurant Coast by east. Og her bliver du med garanti ikke skuffet. Spis dig mæt i alt fra sushi til sprøde, vegetariske salater og crispy teriyaki-kylling, imens du nyder udsigten over Elben. Restauranten er flot indrettet med store panoramavinduer ud til vandet, som kan åbnes helt, når vejret tillader det. Er det særligt varmt, kan du også nyde din skaldyr og et koldt glas hvidvin på terrassen.

Coast by east
Großer Grasbrook 14
Hamburg

Det skal du lave

GettyImages-901833060.jpg

Shopping

Hamborg har rigeligt med muligheder for dig, der er bidt af en gal shopper. Mainstreambutikkerne finder du på Hamborgs svar på 5th Avenue, Mönkebergstrasse, ligesom området omkring Jungfernstieg – og særligt Neuer Wall - er stedet for alle de eksklusive mærker som Louis Vuitton og Chanel. Vil du shoppe endnu flere dyre mærker, kan du lægge vejen forbi Alsterhaus eller – endnu bedre – Apropos, som du finder på Neuer Jungfernstieg.

Er du i stedet på udkig efter de gode, små og kreative butikker, der sælger unikt og lokalt design med fingeren på indie-pulsen, skal du søge mod området omkring Karolinenstrasse og Marktstrasse eller den trendy trekant, som udgøres af Schulterblatt, Schanzenstrasse og Susannenstrasse i Schanze. Her kan du bruge timevis på at gå på opdagelse i konceptbutikker, helsekostpushere og finurlige vintagebutikker - og mindst lige så mange cafeer med hver sit særkende. Bydelen er i øvrigt et must see, selvom du ikke har spenderbukserne på – også uden for den famøse shoppe-trekant.

Hamburg Fischmarkt

Hver søndag morgen åbner en af Hamborgs mest kendte seværdigheder: Fiskemarkedet, hvor du kan finde godt og vel alting. Også det, der ikke kommer i fiskeform – lige fra frugt til tøj, souvenirs og, selvfølgelig, mad i lange baner. Her overdøves du af sælgere, der forsøger at udbyde hinanden, og af turister, der forsøger at finde ud af, om tilbuddet er for godt til at være sandt. Ikke alle kommer dog for at handle. Nogle er blot på jagt efter et godt måltid, mens andre tager danseskoene med ind i auktionshallen, hvor morgenfesten får lov at leve videre med livemusik og god stemning. Stå tidligt op eller lad natten leve længe og læg vejen forbi fiskemarkedet.

Fischmarkt
Große Elbstraße 9
Hamburg

Havnerundfart

Snyd ikke dig selv for en havnerundfart på Elben, hvor du kommer helt tæt på kæmpe containerskibe, kraner, futuristiske kontorbygninger og store pakhuse. Der afgår mange forskellige både fra St. Paulis Hafenstrasse hele tiden, og du kan selv vælge, om de skal være overdækkede eller ej. Du kan også selv vælge, hvor turistet din tur skal være. Det afhænger såmænd bare af, hvor og hvordan du bestiller.

Se eventuelt mere om havnerundfarterne her, hvor du også kan finde forskellige ture og afgange, eller på AirBnbs oplevelsesportal, hvor mulighederne er en anelse mindre og mere autentiske.

Her skal du feste

GettyImages-994808176.jpg

Uebel & Gefährlich

Den temmelig tyske gigant af en bunker på Feldstrasse stod i mange år mørk og forladt efter Anden Verdenskrig, men i dag er det svært at forestille sig andet end vild fest i den gamle Flakturm IV-bunker, hvor Uebel & Gefährlich byder op til dans på fjerde sal. Musikkulturen er i top for alle, der elsker alt fra techno til jazz og singer-songwriter-musik, og stedet har ofte store navne på programmet. Find dine bedste dansetrin frem i den store sal, eller hæng ud på terrassen med en kold øl. Fik vi i øvrigt fortalt, at navnet på natklubben betyder ”ond og farlig”?

Uebel & Gefährlich
Feldstraße 66
Hamburg

Strand Pauli

Når sommermånederne ringer ind, drysser Strand Pauli frisk sand udover asfalt-afsatsen ved Landungsbrücken og St. Paulis havneområde og gør liggestolene klar til solkåde gæster. Her kan du slænge dig i en blød, upcyclet stol, finde skygge under en parasol eller sætte dig taktisk smart nær baren og nyde en kold drink eller en solid frokost. Strand Pauli har en fantastisk udsigt over vandet og havnen og er et perfekt sted til dig, der søger en solrig oase med masser af god feststemning.

Stedet har også åbent om vinteren, men kan klart bedst anbefales, når vejret er godt.

Strand Pauli
Hafenstraße 89
Hamburg

Rote Flora

De vilde fester på Jagtvej 69 hører datiden til i København, men de er ikke langt væk. Faktisk findes de lige over grænsen i Hamborgs Scantze-kvarter. Her ligger nemlig Rote Flora, Tysklands længst besatte kulturcentrum, der har været besat af autonome i mere end 25 år. Ganske vist er det her, de antifascistiske, anarkistiske og venstreorienterede bevægelser holder til, men det er også samlingspunkt for en lang række fester og koncerter, der med garanti sætter gang i den sløveste aften og lader tingene stikke helt af. Sådan et sted er ikke for enhver, men måske er det noget for dig?

Rote Flora
Achidi-John-Platz 1
Hamburg

Anbefalet til dig