Tatum O'Neal

Foto: Getty Images Fra barnsben var Tatum O'Neal en succesfuld skuespiller.

Hun var barn af verdens bedst betalte skuespiller og gift med en tennis-stjerne – så fik kokainen fat i hende

Tatum O’Neal var barnestjerne og datter af Ryan O’Neal, som efter filmen ”Love Story” i nogle år var verdens mest omtalte og højest betalte mandlige skuespillere. Tatum havde alt, hvad man kunne købe for penge, men manglede én ting: Sin fars opmærksomhed og kærlighed.

Ryan O’Neal var en type, som blev moderne midt i 1960’erne: Den romantiske, usikre – og flotte – unge mand, der leder efter en sød, naturlig pige. Den rolle fik han i 1970 i filmen ”Love Story”, hvor han spillede over for Ali MacGraw.

Filmen blev en af årtiets største triumfer og både Ryan O’Neal og Ali MacGraw blev superstjerner og kunne vælge og vrage mellem rollerne og selv bestemme deres honorarer.

Tatum O'Neal
I filmen ”Paper Moon” fra 1973 spillede Tatum O’Neal over for sin far, Ryan O’Neal, og fik som den yngste nogensinde en Oscar for bedste kvindelige birolle.

Ryan O’Neals syvårige datter Tatum kom til at leve som en prinsesse, der boede i et filmstjerne-palæ i Los Angeles og fik alt, hvad hun pegede på. Som 10-årig kom hun til at spille sammen med sin far i filmen ”Paper Moon”, og Tatum vandt en Oscar for bedste kvindelige birolle som den yngste nogensinde. Og så var hun pludselig lige så berømt som sin far og lige så eftertragtet i Hollywood.

LÆS OGSÅ: Geeti Amiri overskred enhver tænkelig grænse i sig selv for kærligheden: "Det er smertefuldt at indrømme"

Tatum O'Neal
Tatum O'Neal til Ocaruddelingen i 1974.

Der var dog én ting, der manglede i den lille prinsesses liv: Opmærksomhed og kærlighed fra hendes far. Ryan O’Neal havde så travle med sin karriere, at han ikke havde tid til at tage sig af sin datter. Selv den historiske aften i Los Angeles, da hun modtog sin Oscar, var han ikke til stede – han filmede andetsteds.

Desuden var han blevet afhængig af heroin, og Tatums forældre endte med at blive skilt. Hun har siden fortalt, at hun følte, at hun følelsesmæssigt blev misbrugt af sin far. Hun anglede efter og tryglede om hans nærvær.

Tatum O'Neal
Tatum O'Neal til Oscaruddelingen 1974 sammen med sin bedstefar Charles O'Neal.

Afhængig af stoffer

I Hollywood medvirkede Tatum i de kommende år i en række film, og hun blev en berømthed, der blandt andet var kæreste med Michael Jackson. I 1984 flyttede hun samme med den berømte tennisspiller John McEnroe, og de blev gift i 1986 og fik tre børn sammen.

Men ægteskabet krakelerede, og de blev separeret i 1992 og skilt i 1994.

Tatum O'Neal
Tatum O’Neal og tennisstjernen John McEnroe blev gift i 1986. Efter skilsmissen kom hun ud i et stort kokainforbrug og endte med at blive anholdt.

I første omgang delte Tatum O’Neal og John McEnroe forældremyndigheden over børnene, men skilsmissen medvirkede til, at hun blev afhængig af stoffer – i en grad, så John McEnroe i 1994 fik den fulde forældrerettighed over deres tre børn.

LÆS OGSÅ: "I alt for mange år prøvede jeg at skrue ned, være stille og pæn"

Tatum O'Neal
Tatum O'Neal med John McEnroe i 1987

Og så gik Tatum O’Neals kokainforbrug over gevind. 1. juni 2008 blev hun anholdt af narkobetjente fra New York Police Department for at være i besiddelse af to poser med kokain. Under anholdelsen opførte hun sig usømmeligt over for betjente, der anholdt hende.

Tatum O'Neal
Tatum O'Neal og John McEnroe med deres søn Kevin.

Tatum O’Neals store held var, at hun næste dag i retten stod over for en klog og forstående dommer med erfaring og indsigt i kokainmisbrug, og dommeren gav Tatum et tilbud: Gå på afvænning, eller gå i kvindefængsel.

Hun valgte det sidste, ”og det reddede mit liv, for jeg kom ud af narkohelvedet og fik et normalt liv igen”, har hun siden fortalt.

Se, hvad vi ellers skriver om: Film, Samfund, Kultur, Kendte og Hollywood

610x200_woordy_knap2.jpeg