Timm Vladimir

Foto: Søren Jansby Timm Vladimir har julet siden september.

Timm Vladimir om sin værste julegave: "Det var ikke helt godt"

Timm Vladimir juler på tv, men også derhjemme synges klippeklistres der i stor stil – selvom evnerne ikke altid helt rækker til det.

Hvornår begynder julen for dig?

Julen foregår i flere faser for mig, for jeg laver juleprogrammer til DR fra midten af september, så der kommer jeg allerede i julestemning. I år laver jeg tre julehyggeprogrammer med Markus og Katrine (dommerne Markus Grigo og Katrine Foged Thomsen fra Bagedysten, red.), og så laver vi også Den store Julebagedyst.

Den Store Bagedyst
▲ Sammen med Markus Grigo og Katrine Foged Thomsen fra Bagedysten, har Timm produceret både Julebagedyst og en række ekstra programmer. Foto: DR/Bjarne Bergius Hermansen. 

Min private jul starter 1. december. Jeg er blevet rigtig glad for julen, efter vi har fået barn, men jeg synes, stormagasinerne starter for tidligt. Så hjemme hos os er der pakkekalender og ekstra hygge fra 1. december. Der er for længe til jul, hvis man starter for tidligt.

Hvordan er december for dig?

Hyggelig. Vi kan godt lide at sidde og hygge derhjemme og bygge ting og sager. Min kone er god til at tegne og male – det er jeg ikke. Til gengæld synes jeg, det er hyggeligt at sidde og blive halvfuld i gløgg, mens de to sidder og hygger sig med at klippe i noget.

LÆS OGSÅ: Pariserhjul og røde stjerner: Tag på magisk julemarked i Lübeck

Hvilken jul er den bedste i dit liv?

Jeg har ikke en bestemt jul, men efter vi er flyttet til Østerbro, kan jeg rigtig godt lide at holde jul hjemme hos os selv, og jeg laver selv al julemaden.

Hvert andet år er vi sammen med min familie, og hvert andet år er vi hos Katrines familie. For mig vil det altid være noget særligt at holde jul hjemme hos min mor. Hun er god til at lave mad, og det smager præcis, som det smagte, dengang jeg var barn.

Når vi er sammen med Katrines familie, prøver vi også at give deres traditioner videre til vores søn. De er gode til at fejre jul som en rigtig højtid med kirke og masser af salmer. Vi er stik modsatte i min familie: En masse mennesker, mange gaver og en helvedes larm.

Hvilken jul er den værste?

Den mærkeligste jul var i 2005, hvor min kone og jeg rejste jorden rundt. Vi ankom inden jul til Sydney, men efter fire måneder i udlandet savnede vi vores familier.

For mig er julen Disney med sne over det hele og varmt tøj på. Men i Sydney er det højsommer til jul, så vi sad på en bænk i byen og spiste seafood i 35 graders varme og gav hinanden gaver. Det var sgu ikke jul.

Til gengæld var nytårsaften fantastisk. Vi stod i shorts midt om natten og så det sindssygeste fyrværkeri i hele verden.

Hvad spiser I til jul hos dig?

Vi er meget traditionelle, så vi spiser flæskesteg og and. Jeg har dog indført, at flæskestegen er en porchetta (en slags italiensk, rullet flæskesteg, red.) Det var heldigvis ikke svært at overbevise familien om, at vi skulle have en flæskesteg med svær hele vejen rundt. Indeni den er der æbler og svesker. Og så er der brune og hvide kartofler og brun sovs til.

LÆS OGSÅ: Giv en gave, der er tænkt ekstra over.

Timm Vladimir
– De to træting har min søn og min kone lavet. Man kan vist godt se, hvem der har lavet hvad. Foto: Søren Jansby.

Hvad er dit livs bedste julegave?

Min kone og jeg giver hinanden forholdsvis fine julegaver. Den får gas! Min kone giver mig de allerbedste gaver, for hun ved altid, hvad jeg ønsker mig, inden jeg selv ved det. Ofte er det oplevelser, vi giver hinanden.

Jeg fik for eksempel engang en tur på Michelinrestauranten Yamcha i Paris. Eller vent... måske var det mig, der gav hende den gave? Vi har også været på restauranten The Fat Duck uden for London. Så er vi altid af sted et par dage og hygger os.

Hvilken gave er den værste, du nogensinde har fået?

For mange år siden fik jeg en en sweater, som min daværende kone havde strikket til mig. Den var i en slags mohairgarn i tern, der var røde, grønne og blå.

Den var lidt for kort til mig, til gengæld havde den underligt lange ærmer. Det var ikke helt godt, og jeg gik vist kun med den derhjemme.

Har du en yndlings-julekalender?

Jeg har ikke set julekalender i 100 år. Min søn gider ikke, og jeg har ikke tid. Men jeg var selv med i Juletestamentet, og hver jul kommer folk og spørger mig, hvorfor den ikke genudsendes. Det er jeg stolt af. Jeg ville også selv synes, det var sjovt at se den igen.

LÆS OGSÅ: Magiske juleoplevelser: Tag på juleeventyr med hele familien

Hvordan er det med mandelgave hos jer?

Da jeg var barn, fik jeg altid mandelgaven. Det var i portionsanrettede glas, og jeg vidste godt, at min mor snød, men jeg var sgu da ligeglad, bare jeg fik gaven. Men en dag røg mit „held“, og i dag får jeg næsten aldrig mandlen. Det gør min kones stedfar til gengæld.

Det er lidt forskelligt, hvad gaven er, alt efter hvem der modtager den. Vi har også altid en til vores søn, hvis han vinder, og hvis han ikke gør, får han bare gaven alligevel senere på aftenen. Men vi snyder ikke med mandlen, som man gjorde, da jeg var barn.

Har du en yndlingsjulefilm?

Ja, det er nok „Love Actually“. Den skal man bare se i julen. I julen har man nok i virkeligheden en lidt større tolerancetærskel over for det sentimentale. Hvis jeg så den type film på et andet tidspunkt, ville den ikke virke på samme måde. „Die Hard“ er også en julefilm for mig, og i det hele taget ser jeg gerne film med familien i juledagene. Bare det ikke er tegnefilm.

Hvilke juletraditioner har du med fra din barndom?

Vi synger altid „Nu er det jul igen“ og løber gennem hele huset. Det, syntes jeg, var så sjovt som barn.
Især hjemme hos min farmor, hvor vi løb ud i opgangen, og hvis der stod en dør åben til en anden lejlighed, løb man også lige derind.

Jeg har prøvet at tage den tradition videre til min søn, men han synes vist, det er lidt pinligt at se de voksne tosse rundt på den måde.

Hvem er Timm Vladimir?

Image-01-om.jpg

Timm Vladimir, født: 22. juni 1968

  • Uddannelse: Uddannet skuespiller
  • Kendt fra: Komikerduoen Timm & Gordon. Er i dag vært på bl.a. Bagedysten på DR. Han er også direktør i Timm Vladimirs køkken, en af landets største madskoler.
  • Aktuel med: Den store Julebagedyst på DR
  • Familie: Gift med forfatter Katrine Engberg, som han har en søn på ni år med.
  • Bopæl: Bor i lejlighed i København
Se, hvad vi ellers skriver om: Interview, Jul og Den Store Bagedyst

610x200_woordy_dmjpg.jpg