Fiskesuppe
Næringsindhold
-  Energi pr. person:650 Kcal
 -  Fedt:30 %
 -  Protein:41 %
 -  Kulhydrat:29 %
 
4
Ingredienser
- Rejefond:
 - 1 kg frosne, optøede rejer med skal
 - 2 spsk olivenolie
 - 2 stilke snittet bladselleri
 - 1 hakket løg
 - 2 hakkede tomater
 - 2 finthakkede fed hvidløg
 - et par timiankviste
 - 1 spsk tomatpuré
 - 7 dl vand
 - Suppe:
 - 2½-3 dl fiskefond
 - 2½ dl fløde 9%
 - salt, friskkværnet peber
 - Fyld:
 - De pillede rejer
 - 700 g filet af torsk eller lyssej i mindre stykker
 - 125 g laks
 - Topping:
 - 1 fintsnittet fennikel
 - 2 tsk olivenolie
 - 1 knust fed hvidløg
 - 2 spsk appelsinsaft
 - 2 spsk reven skal af usprøjtet appelsin
 - Servering:
 - 300 g brød
 
Sådan gør du
- Pil rejerne, sæt dem koldt og brug skallerne til suppen:
 - Svits rejeskallerne i varm olie – brug en stor gryde. Tilsæt de hakkede grøntsager samt timian og tomatpuré og svits videre i 8-10 minutter under omrøring. Hæld vand ved og lad det hele snurre 20 minutter under låg.
 - Blend suppen, purér den gennem en sigte og gem fonden til senere brug.
 - Varm fond og fløde godt igennem, og smag til med salt og peber. Læg fiskestykkerne i og damp dem møre i suppen ved svag varme.
 - Vend rejerne i suppen og servér i store skåle med fintsnittet fennikel vendt med de øvrige ingredienser til toppingen. Servér brød til.
 - Tip: Suppe bliver ikke bedre af at koge for længe. Men vil omvendt ofte vinde i smag, hvis den får lov til at stå til næste dag. Så lav suppe til to dage – og vælg evt. at komme den ene portion i fryseren, så der er nem mad en anden dag.