-
Sådan skal du reagere, hvis dit barn ser, føler eller hører åndeverdenen
-
Manifester dit drømmeliv – 7 tips, der får dig i gang
-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
Macarons med lime
Det kan godt være, den franske fristelse er en anelse kompliceret, men når det er lykkedes dig, har du en delikat mundfuld, der er festlig at servere til gæster.
24 stk
Ingredienser
- 200 g flormelis
- 100 g mandelmel eller smuttede og meget fintblendede mandler (brug gerne en minihakker)
- 80 g æggehvider (2-3 stk.), stuetempererede
- 25 g sukker
- lidt grøn levnedsmiddelfarve
- 1 dl piskefløde
- 100 g hvid chokolade
- 2 spsk. lime- eller citronsaft
- 2 tsk. fintrevet usprøjtet limeeller citronskal
Sådan gør du
- Sigt flormelis ned i en skål. Vend mandelmel i. Pisk hviderne stive i en helt ren skål. Tilsæt sukker, og pisk videre til sej marengs.
- Vend forsigtigt flormelis og mandelmel i marengsen lidt ad gangen med en dejskraber, indtil blandingen er ensartet. Rør lidt levnedsmiddelfarve i.
- Beklæd en bageplade med bagepapir. Hæld macaronblandingen i en sprøjtepose med en 10 mm-tylle, og sprøjt små cirkler ud med en diameter på 3 cm på bagepapiret. Lad de ubagte macarons hvile i ca. 30 min., inden de bages ved 125 gr. i ca. 20 min. på midterste ovnribbe.
- Lad kagerne køle helt af, inden de forsigtigt løftes fra pladen med en paletkniv.
- Bring fløden til kogepunktet, og tag gryden fra varmen. Smelt den hakkede chokolade i. Rør limesaft og -skal i. Køl blandingen helt af i køleskab, gerne natten over. Pisk det derefter, til det er cremet.
- Kom blandingen i en sprøjtepose, og fordel det på halvdelen af kagerne. Læg de andre halvdele over som låg.