Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Chili sin carne
Foto: Stine Christiansen / Skovdal.dk Chili sin carne

Chili sin carne

Denne chili uden kød i er virkelig nem at tilberede og et godt bud på grøn, smagfuld hverdagsmad.

plate 2-3
printer Print

2 løg
2 fed hvidløg
2 gulerødder
olivenolie
3 stængler bladselleri
2 tsk knust spidskommen
1 tsk stødt koriander
1 tsk tørret oregano
1-2 spsk chipotle paste eller chilipasta
½ bundt koriander
400 g mosede tomater
20 g mørk chokolade (ca. 80%)
1 dl vand
salt og peber
300 g kogte, sorte bønner
1 majskolbe
eventuelt 1-2 tsk tabasco

Topping
skyr
koriander
hakkede rødløg

Sådan laver du chili sin carne

Hak løg og hvidløg, og riv gulerødderne. Sauter løg, hvidløg og gulerødder i lidt olie i en stor, varm gryde. Skær bladsellerien i skiver, og kom den i gryden sammen med spidskommen, stødt koriander, oregano, chipotle og hakket koriander, og lad det sautere uden at det tager farve. Mos tomaterne, og tilsæt dem sammen med chokolade og vand, og lad chilien koge i cirka 15 minutter. Smag til med salt og peber. Tilsæt bønner og kernerne fra majskolben, og lad det hele varme igennem i nogle minutter. Smag til igen, eventuelt med tabasco, hvis den mangler styrke. Server straks med skyr, koriander og løg.

TIP
Du kan selvfølgelig fylde enten tern af oksekød eller hakket oksekød i, hvis du ikke vil have en vegetarisk version. Tilberednings-tiden skal dog øges.


PRØV OGSÅ: Pastilla med kylling, rosiner, chili og kanel