Hjertechokoladekage
SPONSORERET indhold

Hjertechokoladekage

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Thomas Hergaard Opskrift: Sandra Leigh Draznin
26. jan. 2012 | Opskrift | Hjemmet
1 kage til 8-10 personer

Ingredienser

Arbejdstid: 1 time, koge/bagetid: 40 min., fryse-egnet
Creme:
3 1 /2 dl piskefløde
2 stk hel kanel
125 g mørk chokolade
Dej:
50 g smør
1 dl hvedemel, 60 g
1 dl kakao, 35 g
4 æg
150 g sukker
Endvidere:
200 g hindbærmarmelade
Glasur:
100 g mørk chokolade
1 dl piskefløde
2 spsk ahornsirup
Pynt: evt. friske hindbær

  1. Start med cremen: Kom 1 /4 l piskefløde i en gryde med knækkede kanelstænger og giv det et stille opkog.
  2. Tag det af varmen og lad det trække 10 min. Hak chokoladen groft og læg den i en skål. Varm fløden op igen og si den over chokoladen. Rør rundt, til chokoladen er smeltet, og stil cremen koldt.
  3. Smelt smørret og brug lidt af det til at smøre en hjerteform (22-24 cm).
  4. Sigt mel og kakao sammen. Pisk æggene luftige og pisk sukkeret i. Fortsæt med at piske ca. 5 min. med en håndmikser, til det er en meget tyk creme.
  5. Vend forsigtigt mel/kakao og smeltet smør i dejen og hæld den i formen.
  6. Bag kagen midt i ovnen ved 180 grader i ca. 30 min. Tjek med en tandstikker, om den er gennembagt, og vend kagen ud på en rist til afkøling.
  7. Pisk resten af fløden i den kolde chokoladecreme og pisk den tyk og cremet med en håndmikser.
  8. Pres hindbærmarmeladen gennem en sigte. Flæk den afkølede kage i to bunde og smør dem med marmeladen.
  9. Læg dem sammen med cremen og stil kagen koldt. Hak chokoladen groft. Giv fløde og sirup et opkog og tag gryden af varmen. Rør chokoladen i og rør, til glasuren er glat. Lad den afkøle til passende konsistens og bred den så ud over kagen. Stil kagen koldt og pynt evt. med friske bær ved anretningen.
  10. Den nemme genvej: Køb færdigbagte chokolade- lagkagebunde og læg dem sammen (i 3 lag) med siet marmelade og kanel/chokoladecreme eller færdigkøbt chokolademousse. Lad dem stivne i køleskab og udstik så til portionshjertekager. Overtræk med glasur.