
Lammekoteletter med rosmarin, bagte løg og bulgursalat
Ingredienser
3 spsk olivenolie
saft af ½ citron
1½ spsk æbleeddike
1 fed finthakket hvidløg
1 knsp cayennepeber
3 spsk hakket persille eller mynte
3 spsk hakket basilikum
600 g kogt bulgur
2 gulerødder skåret i små tern
1 fennikel i små tern
1 agurk i små tern
3 spsk finthakket rødløg
salt og peber
5 små rødløg
3 spsk olivenolie
salt og peber
2 spsk balsamico
4-8 lammekoteletter i alt 400-500 g
olivenolie til stegning
1 kvist rosmarin
salt og peber
Sådan gør du
Rør en marinade af olivenolie, citronsaft, æbleeddike, hvidløg, cayennepeber, persille og basilikum. Vend den kogte bulgur sammen med marinaden, gulerødderne, fennikel, agurk, rødløg og krydr med salt og peber.
Skræl og skær løgene i kvarte. Kom dem i et ildfast fad sammen med olivenolie, salt, peber og balsamico. Bag løgene 35 min. ved 175 grader, indtil de er møre.
Steg eller grill lammekoteletterne 2-3 min. på hver side på en pande med lidt olivenolie og rosmarinblade plukket henover koteletterne, imens de steger og krydr med salt og peber.
Servér stegte lammekoteletter med bagte løg, bulgursalat og evt. lidt yoghurt og naanbrød.
Lav en ekstra grøn og god salat sammen med en frisk marinade, hvis du har lidt grønt tilbage fra ugens indkøb, f.eks. rucola, spirre osv.
TIP
Hvis du har et glas syltede citroner i køleskabet, så smager bulgursalaten helt fantastisk med 1½ spsk finthakket syltet citron vendt rundt sammen med grøntsagerne.
Slagteren skærer ofte kødet som dobbeltkoteletter af lammeryggen, bed ham om at skære enkelt koteletter, som på billedet. Her er benet også skrabet fri for kød, det behøver du ikke at gøre, det er fint at stege koteletter med kød herpå.