Ingredienser
Arbejdstid: 30 min.
Stege/kogetid: ca. 10 min.
4-5 sildefileter
hvedemel og salt
smør og olie til stegning
Sildelage:
2 1/2 dl æbleeddike
25 g sukker
5 cm hel kanel
30 g honning
1 1/2 tsk salt og friskkværnet peber
Endvidere: 1 æble
- Rens sildefileterne, klip rygfinnerne af og vend fileterne i mel krydret med salt.
- Steg dem gyldne i smør og olie. Kom dem i et fad.
- Kog eddike, sukker, kanel, honning, salt og peber sammen.
- Skær æblet i tynde skiver og kog dem i lagen i 1 minut.
- Tag æbleskiverne op og læg dem på sildene.
- Smag lagen til – er den for stærk, fortyndes med vand. Kog den op og hæld den varm over sildene.
- Retten serveres lun eller afkølet.