Lune stegte sild i æble-honningeddike
Foto: Thomas Hergaard

Lune stegte sild i æble-honningeddike - opskrift fra Hjemmet

Lune stegte sild i æble-honningeddike

Intet frokostbord uden stegte sild. Her i en variant der involverer æble-honningeddike.

printer Print

Arbejdstid: 30 min.
Stege/kogetid: ca. 10 min.
4-5 sildefileter
hvedemel og salt
smør og olie til stegning
Sildelage:
2 1/2 dl æbleeddike
25 g sukker
5 cm hel kanel
30 g honning
1 1/2 tsk salt og friskkværnet peber
Endvidere: 1 æble

  1. Rens sildefileterne, klip rygfinnerne af og vend fileterne i mel krydret med salt.
  2. Steg dem gyldne i smør og olie. Kom dem i et fad.
  3. Kog eddike, sukker, kanel, honning, salt og peber sammen.
  4. Skær æblet i tynde skiver og kog dem i lagen i 1 minut.
  5. Tag æbleskiverne op og læg dem på sildene.
  6. Smag lagen til – er den for stærk, fortyndes med vand. Kog den op og hæld den varm over sildene.
  7. Retten serveres lun eller afkølet.
Se, hvad vi ellers skriver om: Julemad, Fisk, Sild og Hovedret