3 gode til madpakken: Mini-calzone, myslibar & rugbrødsboller
SPONSORERET indhold

3 gode til madpakken: Mini-calzone, myslibar & rugbrødsboller

Her er nogle lækkerier, der er nemme at tage med som en lille snack på arbejde eller i sportstasken. Se her, hvordan du bager små calzoner, rugbrødsboller, og hvordan du selv laver müslibarer til madpakken.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Tia Borgsmidt
31. jul. 2019 | Opskrift | Hendes Verden

myslibar.jpg

Myslibarer 20 stk.

20 stk.

150 g mandler
150 g havregryn
100 g rosiner eller tørrede blåbær
50 g græskarkerner
50 g solsikkekerner
50 g sesamfrø
1 dåse kondenseret mælk, ca. 400 g 
1 spsk. olie, gerne mandel- eller nøddeolie
¼ tsk. salt

Sådan gør du:

  1. Hak mandlerne. Bland alle ingredienserne i en skål.
  2. Fordel massen i en form smurt med smør eller foret med bagepapir f.eks. en stor rugbrødsform. Brug bagsiden af en spiseske til at presse massen godt sammen med. Tykkelsen skal være ca. 3 cm.
  3. Bag ved 175 gr. ca. 30 min. Afkøl.
  4. Skær i ca. 20 barer.

    Kondenseret mælk: Kondenseret mælk som er brugt i müslibarerne, er fremstillet af komælk,der er blevet koncentreret ved lang tids kogning. Det er også sødet med sukker. 

rugbrødsbolle.jpg

Rugbrødsboller med chokolade 

20 stk.

15 g gær
3 dl vand
2 dl kærnemælk
3 spsk. sirup
2 spsk. kakao
200 g solsikkekerner 
2 tsk. salt
300 g rugmel
ca. 300 g hvedemel
100 g hakket mørk chokolade
1 æg til pensling
3-4 spsk. solsikkekerner til drys

Sådan gør du 

  1. Udrør gæren i vandet. Rør de øvrige ingredienser i.
  2. Ælt dejen smidig, og stil den til tildækket til hævning ca. 4 timer.
  3. Form 20 runde, lidt flade boller. Pensl med æg, og drys med solsikkekerner.
  4. Bag bollerne ca. 18 min. ved 200 gr.

calzone.jpg

Små calzoner med skinke 

30 stk. 

25 g gær
4 dl lunkent vand
2 tsk. salt
120 g fuldkornsdurumhvedemel
ca. 450 g hvedemel

Desuden:
1½ dl pizzasauce (færdigkøbt fra glas)
150 g kogt, røget skinke 
100 g revet mild pizzaost
oregano og lidt olivenolie
1 sammenpisket æg til pensling

Sådan gør du 

  1. Udrør gæren i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser.
  2. Ælt dejen igennem til den er meget smidig. Stil dejen til hævning ca. 1 time.
  3. Del dejen i 30 stykker. Tryk dem ud til flade cirkler.
  4. Smør pizzasauce på, og fordel hakket skinke og ost over. Drys med oregano, og dryp med lidt olie.
  5. Fold sammen til halvmåner. Læg dem på bagepapir. 
  6. Pensl med æg, og drys med oregano.
  7. Bag calzonepizzaerne i ovnen ved 225 gr. i ca. 12-15 min.

Anbefalet til dig