Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på Perlebyggrød med kakaonibs
Foto: Tia Borgsmidt Superlækker og nærmest helt dessert-agtig grød med kakaonibs og blåbær på toppen.

Grød af perlebyg

Perlebyggrød med kakaonibs

Skøn og cremet comfort food - den lækre grød er lavet på perlebyg og og rørt cremet med mascarpone. Grøden serveres med blåbær og kakaonibs på toppen. Mums!

40 minutter
Print
Perlebyggrød til 4 personer

5 dl vand
250 g perlebyg
7 dl mælk
1 stang vanilje
½ tsk. salt
1½ dl mascarpone (kan erstattes af skyr, hvis grøden skal være sundere)

Topping:
100 g blåbær
2 spsk. kakaonibs
1 spsk. hasselnøddeflager

Sådan laver du perlebyggrød

1. Bring vand og byg i kog i en stor gryde, og lad det simre under låg i ca. 10 min.

2. Tilsæt mælk, vaniljekorn og stang, og kog grøden ved svag varme i ca. 20 min., til byggen er mør og mælken kogt ind.

3. Fjern vaniljestangen, og tilsæt salt. Afkøl grøden en smule, inden den røres cremet med mascarpone.

4. Server grøden med blåbær, kakaonibs og ristede hasselnøddeflager.

Se, hvad vi ellers skriver om: Sund morgenmad, Grød og Morgenmad