
Foto: Superlækker og nærmest helt dessert-agtig grød med kakaonibs og blåbær på toppen.
Grød af perlebyg
Perlebyggrød med kakaonibs
Skøn og cremet comfort food - den lækre grød er lavet på perlebyg og og rørt cremet med mascarpone. Grøden serveres med blåbær og kakaonibs på toppen. Mums!
preparation
Total: 40 minutter
plate
Perlebyggrød til 4 personer
Ingredienser
5 dl vand
250 g perlebyg
7 dl mælk
1 stang vanilje
½ tsk. salt
1½ dl mascarpone (kan erstattes af skyr, hvis grøden skal være sundere)
Topping:
100 g blåbær
2 spsk. kakaonibs
1 spsk. hasselnøddeflager
Sådan laver du perlebyggrød
1. Bring vand og byg i kog i en stor gryde, og lad det simre under låg i ca. 10 min.
2. Tilsæt mælk, vaniljekorn og stang, og kog grøden ved svag varme i ca. 20 min., til byggen er mør og mælken kogt ind.
3. Fjern vaniljestangen, og tilsæt salt. Afkøl grøden en smule, inden den røres cremet med mascarpone.
4. Server grøden med blåbær, kakaonibs og ristede hasselnøddeflager.
Se, hvad vi ellers skriver om: Sund morgenmad, Grød og Morgenmad
Følg ALT.dk/MAD på Facebook
Få vores NYHEDSBREV: