GIV ET BLAD I JULEGAVE TIL ÉN, DU HOLDER AF

Snackbrød med bacon, ost og oliven
Foto: Betina Hastoft Lækkert snackbrød...

Snackbrød med bacon, ost og oliven

Den røgede og let salte smag af bacon passer perfekt til nybagt brød. Prøv dette snackbrød, hvor der udover bacon, også er ost og oliven i. Server brødet med en cremet aioli til. Mums!

printer Print
plate 20 skiver

100 g sorte oliven uden sten
2 stænger bladselleri
300 g hvedemel
125 g bacon i små tern
150 g reven cheddar eller gruyere
3 æg
2 tsk. bagepulver
4 spsk. mælk
¾ tsk. salt
peber

Tilbehør: aioli (se bokstekst)

Sådan gør du:

  1. Hak oliven groft. Skær bladselleri i små tern. Kom oliven og bladselleri i en skål, og bland med de øvrige ingredienser.
  2. Saml dejen, og fordel den i en smurt brødform. Bag brødet ved 180 gr. ca. 40 min. på anden nederste ovnribbe.
  3. Afkøl brødet, og skær det i skiver.

Hjemmerørt aioli

En lækker cremet aioli passer perfekt til smagen i disse brød.

2 pasteuriserede æggeblommer, svarer til en af de små bægre
1 spsk. citronsaft
½ tsk. salt
friskkværnet peber
3 fed hvidløg
1 dl solsikkeolie
1 dl olivenolie
2 spsk. citronsaft

Sådan gør du: 

  1. Sørg for at alle ingredienser til aiolien har stuetemperatur. Kom æggeblommerne i en skål, og pisk 1 spsk. citronsaft, salt og peber i ca. 1 min.
  2. Dryp nu lidt olie i ad gangen, når du har tilsat ca. 2 spsk. olie, kan du komme ca. 1 spsk. i ad gangen.
  3. Rør finthakket hvidløg og resten af citronsaften i. Server gerne dette brød med et godt glas rødvin til.
Se, hvad vi ellers skriver om: Madbrød, Bacon, Madpakke, Snacks, Brød og Bageopskrifter