
SPONSORERET indhold
Snackbrød med bacon, ost og oliven
Den røgede og let salte smag af bacon passer perfekt til nybagt brød. Prøv dette snackbrød, hvor der udover bacon, også er ost og oliven i. Server brødet med en cremet aioli til. Mums!
20 skiver
Ingredienser
100 g sorte oliven uden sten
2 stænger bladselleri
300 g hvedemel
125 g bacon i små tern
150 g reven cheddar eller gruyere
3 æg
2 tsk. bagepulver
4 spsk. mælk
¾ tsk. salt
peber
Tilbehør: aioli (se bokstekst)
Sådan gør du:
- Steg baconternene gyldne på en tør pande, og lad dem sryppe af på et stykke køkkenrulle.
- Hak oliven groft. Skær bladselleri i små tern. Kom bacon, oliven og bladselleri i en skål, og bland med de øvrige ingredienser.
- Saml dejen, og fordel den i en smurt brødform. Bag brødet ved 180 gr. ca. 40 min. på anden nederste ovnribbe.
- Afkøl brødet, og skær det i skiver.
Hjemmerørt aioli
En lækker cremet aioli passer perfekt til smagen i disse brød.
2 pasteuriserede æggeblommer, svarer til en af de små bægre
1 spsk. citronsaft
½ tsk. salt
friskkværnet peber
3 fed hvidløg
1 dl solsikkeolie
1 dl olivenolie
2 spsk. citronsaft
Sådan gør du:
- Sørg for at alle ingredienser til aiolien har stuetemperatur. Kom æggeblommerne i en skål, og pisk 1 spsk. citronsaft, salt og peber i ca. 1 min.
- Dryp nu lidt olie i ad gangen, når du har tilsat ca. 2 spsk. olie, kan du komme ca. 1 spsk. i ad gangen.
- Rør finthakket hvidløg og resten af citronsaften i. Server gerne dette brød med et godt glas rødvin til.