Sommerens bedste humus
Foto: Stine Christiansen/Skovdal Humus

Humus

Sommerens svar på den klassiske humus

Her har du en sommerlig version af den klassiske hummus. Server hummussen som en selvstændig forret, eller brug den som tilbehør til fisk og fjerkræ.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate 4 Person(er)

3,5 dl ærter, friskbælgede
3,5 dl kikærter, kogte (brug alternativt 1 dåse kikærter)
2 fed hvidløg, grofthakkede
1/2 dl frisk koriander, grofthakket
1/2 tsk spidskommen
2 spsk tahin
1/2 dl olivenolie
3-4 spsk citronsaft
2-3 tsk salt

Til servering:
4 skiver brød
lidt olivenolie og citronsaft
frisk koriander
salt og peber

Sådan gør du

Bruger du tørrede kikærter, så udblød dem natten over, og kog dem efter anvisningen på pakken. Kog ærterne 2-3 minutter i vand med salt. Hæld ærterne over i en sigte, og skyl dem straks under den kolde hane, så de bevarer deres farve efter kogning.

Lad ærterne dryppe af, og kom dem op i en blender sammen med de øvrige ingredienser. Blend godt. Smag hummussen til med salt og eventuelt lidt mere citronsaft. Server hummussen med grillet brød og citron til at presse ud over. Giv gerne lidt ekstra frisk koriander og olivenolie på toppen.

PRØV OGSÅ: Ristet rugbrød med tahini og knas

PRØV OGSÅ: Tomatsuppe med rosmarinbrød 

PRØV OGSÅ: Grillede løgplanter med ramsløgbearnaise  

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!