Opskrifter med løg
SPONSORERET indhold

Grillede løgplanter med ramsløgbearnaise

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Alt kan grilles, også forårets første hvidløg og de sidste porrer. Server med ramsløgbearnaisesauce. Så bliver de simple råvarer en himmerrigsmundfuld.

Af: Mette Helbæk Foto: Line Thit Klein
05. apr. 2015 | Opskrift | ALT for damerne

Ingredienser

Løgplanter:
8 nye hvidløg eller forårsløg
4 porrer
2 spsk olivenolie
salt og peber.

Ramsløgbearnaise:
250 g smør
4 æggeblommer
1 spsk hvidvinseddike
1 tsk salt
1 lille bundt ramsløg, finthakket

Sådan gør du

Løgplanter:
Lad bund, top og yderblade sidde på løgplanterne, men skyl dem meget grundigt for jord. Læg dem på en tør og meget varm grill, grillpande eller almindelig pande. Giv begge typer af løgplanter godt med farve, de må gerne branke. Tag forårsløg af efter cirka 5 minutter, og giv porrer og nye hvidløg 12-14 minutter. til de er meget møre. Tag de brankede yderblade og toppe af ved servering, eller lad gæsterne fjerne dem selv.

Ramsløgbearnaise:
Smelt smørret i en gryde. Pisk æggeblommer, hvidvinseddike og salt grundigt sammen i en anden gryde, og sæt gryden på mellemvarme. Pisk, til massen bliver tyk som en lind
mayonnaise. Tag gryden af varmen. Tilsæt det smeltede smør lidt ad gangen, mens du stadig pisker. Når alt smørret er pisket sammen med æggeblommerne, er saucen blevet godt tyk. Du kan tynde den lidt med nogle skefulde vand om nødvendigt. Rør ramsløgene i saucen, og smag til med salt og hvidvinseddike.

Server straks med de grillede løg som en forret eller som tilbehør til for eksempel en bøf eller laksesteak.

PRØV OGSÅ: Ovenbagt fisk

PRØV OGSÅ: Chili sin carne

PRØV OGSÅ: Lam med søde kartofler og rosiner