Sådan laver du stegt oksekød på sprød salat
SPONSORERET indhold

Stegt oksekød på sprød salat

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En klassiker i det asiatiske køkken er stegt oksekød i salat. Her får du den vietnamesiske udgave.

Af: Anh Le Foto: Colombus Leth
03. jul. 2014 | Opskrift | ALT for damerne

Ingredienser

½ frisee salat
½ iceberg salat
1 rødløg
3 tomater
4 champignon
1 rød chili
4 havesyreblade
30 g citronmelisse
400 g oksefilet
2 fed hvidløg
1 løg
neutral olie til stegning
salt

Dressing:
1 birdeye chili (lille, stærk chili)
4 spsk limesaft
4 spsk soja
4 spsk vand
3 spsk sesamolie
1½ spsk rørsukker

Sådan laver du stegt oksekød på sprød salat:

Hak chilien fint, og bland alle ingredienser til dressingen sammen. Lad den trække.
Gør grøntsagerne i stand. Riv frisee salaten i store stykker, og skær iceberg i lange strimler. Skær rødløg i fine skiver, tomat i både, og champignon og chili i skiver. Hak havesyre og citronmelisse groft. Bland alle ingredienserne til salaten sammen i en stor skål.

Skær oksekødet i tynde skiver. Skær hvidløg i skiver og løg i mellemstore både. Varm olien op på en pande, og svits hurtigt hvidløg og løg. Kom kødet på, og steg det i ca. 2-3 minutter (medium stegt), løget skal stadig være sprødt. Krydr med salt.

Anret kødet på fire store tallerkener. Fordel salaten ovenpå, hæld dressing over, og servér straks. Gæsterne vender selv salaten ved bordet.

PRØV OGSÅ: Stegt nudelsalat