Stegte sild i frugteddike
Foto: Jes Buusmann

Stegte sild i frugteddike - opskrift fra Hendes Verden

Stegte sild i frugteddike

printer Print
plate (8 pers.)

8 sildefileter
1 dl rugmel
salt, peber
20 g smør
Eddikelage:
2 dl sukker
2½ dl hindbæreddike eller
æbleeddike
1 løg
2 tsk. sorte peberkorn
Pynt:
rødløg og kapers

  1. Kog sukker og eddike sammen i en gryde, til sukkeret er opløst. Bland sorte peberkorn og løg i skiver i lagen, og kog det sammen i 4-5 min. Afkøl.
  2. Vend sildefileterne i rugmel blandet med salt og peber. Steg dem i smør.
  3. Hæld marinaden over de nystegte, stadig lune sild. Lad dem trække i køleskabet i 2-3 timer. Pynt med løgringe og kapers.
Se, hvad vi ellers skriver om: Sild