
Tiramisu-roulade
Bag en rouladebund med kakao, og fyld den med mascarponecreme og små stykker ladyfingers dyppet i kaffe og marsalavin – skønt lækkeri til kaffeelskere. Her får du opskriften på to af vores yndlingskager/desserter i en - nemlig en roulade med smag af tiramisu:
Ingredienser
Rouladebund:
4 æg
75 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
75 g kartoffelmel
2 spsk. kakao
Creme:
250 g mascarpone
1½ dl piskefløde
2 spsk. marsala
2 spsk. flormelis
1 tsk. vaniljesukker
Fyld:
10-12 ladyfingers
2 dl stærk kaffe
4 spsk. marsala
Pynt:
3 spsk. kakao og
50 g hvid eller mørk
chokolade
Sådan laver du tiramisu-roulade
Rouladebund:
1. Del æggene i blommer og hvider. Pisk æggehviderne stive, og pisk halvdelen af sukkeret i lidt ad gangen, til det bliver en blød marengs. Pisk æggeblommer med resten af sukkeret og vaniljesukker til en tyk creme.
2. Vend æggeblommecremen i marengsmassen. Sigt kartoffelmel og kakao sammen, og vend det forsigtigt i dejen.
PRØV OGSÅ: Choko-islagkage med karamelsovs
3. Bred dejen ud på en bageplade med bagepapir, og sæt pladen midt i ovnen ved 250 grader i ca. 8 min. Vend kagen ud på et stykke sukkerdrysset bagepapir, rul den let sammen med papiret, og lad den afkøle under et viskestykke.
Creme:
4. Pisk mascarpone og fløde sammen til en tyk creme, og pisk marsala, flormelis og vaniljesukker i.
Fyld:
5. Del ladyfingers i kvarter. Bland kaffe og marsala i en skål.
SE MERE: Napoleonskage med valnøddecreme og rabarber
Roulade:
6. Rul rouladebunden op, og træk bagepapiret af. Smør cremen på kagen. Vend hurtigt 4 stykker ladyfingers i kaffe/marsala, og fordél dem på cremen. Gentag til alle de små stykker ladyfingers er brugt. Rul rouladen sammen, og lad den trække i mindst 1 time i køleskabet.
Pynt:
7. Sigt kakao over rouladen, og pynt med groft høvlet hvid eller mørk chokolade