Vandmelonsalat med gedefeta, mynte og tamarimandler
4-6 pers.
Det skal du bruge
1 stor, solmoden vandmelon (den må gerne have ligget på køl først)
150 g gedefeta
1 rødløg
100 g smuttede mandler
½ dl tamari (sojasauce)
1 håndfuld frisk mynte og/eller rucola
Sådan gør du
Skær skrællen af vandmelonen med en stor kniv, og skær den i passende mundrette stykker. Put stykkerne i en skål med rødløg, og smuldr gedefeta henover.
Rist mandlerne på en pande, hæld tamari over, og vend dem med en træske, til de bliver sorte. Kom
mandlerne op i salaten med frisk mynte over.
Pst! Vil du gøre smagen lidt mere børnevenlig, så pres lidt citron eller lime hen over rødløgene, og lad dem stå i ti minutter. Det tager lidt af skarpheden fra de rå løg.
Tip!
Lav kun denne salat om sommeren, hvor vandmeloner smager af noget.