-
Farvepsykolog: ”Alle er født med personlige farver, det er ligesom med stjernetegn”
-
Her er seks effektive øvelser, der udvikler dine spirituelle evner
-
Sådan skal du reagere, hvis dit barn ser, føler eller hører åndeverdenen
-
Manifester dit drømmeliv – 7 tips, der får dig i gang
-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
Sopes med bønner og chorizo
Sopes er små, lidt tykke tortillaer, som efter at de er bagt fyldes med bønnemos og steges, så de får en sprød bund. I Mexico laver de tortillaerne med masa harina mel, men det er svært at skaffe, derfor bruger vi her polenta og hvedemel.
(16 stk.)
Ingredienser
- Bønnefyld:
- 1 ds. afdryppede sorte bønner el. kidneybønner
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 1½ dl bouillon
- 1-2 tsk. finthakket syltede jalapenos
- salt, peber
- Tortilladej:
- 2 dl vand
- 75 g minutpolentagryn
- 75 g hvedemel
- 2-3 spsk. olie til stegning
- Desuden:
- 100 g chorizo el. jalapenopølse
- ¼ icebergsalat
- 1 dl cremefraiche 18 %
- Kom alle ingredienser til bønnemosen i en foodprocessor, og blend det.
- Kog vandet til tortillaerne op, og kom minutpolenta i. Rør ca. 1 min. Afkøl, og tilsæt hvedemelet. Form 16 kugler på størrelse med en valnød. Rul dem ud mellem to husholdningsplastposer, de skal have en diameter på ca. 8 cm. Læg tortillaerne på en forvarmet slip let-pande. Bag dem 2-3 min. Vend dem, og bag yderligere 2-3 min. Afkøl lidt, og pres en kant hele vejen rundt.
- Fordel bønnemosen på tortillaerne. Varm olien op på en pande. Steg tortillaerne med mos ca. 3 min., til de er gyldne og sprøde på undersiden.
- Fordel salat, pølseskiver og cremefraiche over.