-
Sådan skal du reagere, hvis dit barn ser, føler eller hører åndeverdenen
-
Manifester dit drømmeliv – 7 tips, der får dig i gang
-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
Saftige surdejsboller med kerner
De mange kerner gør disse boller dejlig saftige og fyldige. Kernebollerne er perfekte på morgenbordet og smager skønt.
15
Ingredienser
- 150 g knækkede hvedekerner
- 100 g fuldkornshvedemel
- 4 dl vand
- 250 g surdej (se boks nederst)
- 1 dl vand
- 10 g salt
- 2 spsk. sirup, gerne maltsirup
- 450 g hvedemel
Desuden:
- lidt madolie til hænderne
- 1 sammenpisket æg til pensling og 2 dl rugflager eller havregryn til drys
Sådan gør du:
- Kog de knækkede hvedekerner og fuldkornshvedemel op i 4 dl vand ca. 1 min. Afkøl, til det er lunkent.
- Bland kerneblandingen med surdej, 1 dl vand, salt og sirup. Tilsæt hvedemel, og rør dejen sammen, den skal stadig være fugtig og lidt klistret. Brug gerne en køkkenmaskine med dejkrog. Lad dejen hæve tildækket 3-4 timer.
- Tag lidt madolie på hænderne, og form 15 aflange boller af dejen. Fordel dem på bagepapir på et par plader. Lad dem efterhæve ca. 1 time under et rent klæde. Pensl med sammenpisket æg, og drys rugflager over.
- Bag kernebollerne ca. 20-25 min. ved 225 gr.