Brevkasse Vibeke Dorph Min svigermor hader mig

Foto: Getty Images Min svigermor har presset mig ud af min kærestes og mit fælles hjem, hvad gør jeg? Det tager Vibeke Dorph stilling til.

Min svigermor hader mig

Min svigermor sagde, at de ville sælge min kærestes hus, hvis jeg ikke flyttede ud. Så lidt kan hun lide mig. Det er, som om hun hader mig, hvilket får min kæreste til at føle sig til en lus mellem to negle. Vi elsker hinanden meget højt, så hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Spørgsmål om uretfærdige svigerforældre

Jeg er en ung kvinde i 20’erne, der ikke ved, hvad jeg skal stille op. Min kæreste og jeg har snart været sammen i tre år, vi har næsten boet sammen, siden vi fandt sammen, og jeg elsker ham rigtig højt. Mit problem er bare, at hans mor ikke kan lide mig. Vi boede tre måneder sammen i min lejlighed, hvor jeg flere gange inviterede mine svigerforældre til spisning, men de kom aldrig, og jeg blev heller aldrig inviteret hjem til dem.

LÆS OGSÅ: Vores svigerdatter kan ikke lide os

Dernæst flyttede vi så sammen i et hus, min kæreste købte, og her gik det helt galt. Hans forældre kom hver dag, og de forlangte, at vi skulle komme hjem til dem og spise. De blandede sig i min familie og mente, at jeg skulle bryde kontakten til dem, hvilket jeg ikke ville. De begyndte også at beskylde mig for at bruge min kærestes penge og sige, at jeg ikke var god for ham.

Efter et år endte det med, at jeg flyttede ud af huset og i egen lejlighed, hvor jeg nu bor. Det var min kærestes mors beslutning, jeg skulle flytte, fordi de ellers ville sælge huset. Jeg ved, at hun stadigvæk truer og presser ham til at gå fra mig. Min kæreste er en lus mellem to negle, og han har svært ved at sige fra, og han virker bange for sine forældre. Vi elsker hinanden højt, og jeg har ikke lyst til, at det skal ødelægge vores forhold. Så hvad gør jeg?

Vibeke Dorph råder til at gå forsigtigt til værks

Det lyder til, at din kærestes mor har mere end svært ved at få klippet navlestrengen til sin søn, og at han desværre også selv har svært ved at få det gjort. At dømme ud fra din beskrivelse af din svigermor, så kan jeg da faktisk godt sætte mig ind i hans situation. For har din kærestes mor igennem hele hans liv domineret ham så voldsomt, som hun gør det nu, så er det svært at navigere i verden på egen hånd.

Nu lyder det til, at det er forældrene og ikke din kæreste selv, der har købt det hus, han bor i. Det er smart af dem og dumt af ham, for penge er et glimrende til at terrorisere og styre andre med, hvilket din svigermor da tydeligvis også udnytter.

LÆS OGSÅ: Jeg bliver kvalt i min kærestes jalousi

Det synes jeg, at du forsigtigt skal tale med din kæreste om. Når jeg skriver "forsigtigt", så er det fordi, at jeg ikke tror, det hjælper, hvis du også begynder at presse ham til at gøre det ene eller andet, dertil er han ganske enkelt for mast af sin tyranmor. Tal i stedet med ham om, hvordan han kan vriste sig fri af hendes kontrol. Foreslå ham, at han opgiver huset ­og i stedet flytter hjem til dig – eller endnu bedre; at I finder et sted sammen, gerne et godt stykke vej fra hans forældre.

Jeg tror nemlig, at får din kæreste lagt fysisk og økonomisk luft til sine forældre, så vil det mentale følge efter. Han vil kunne ånde frit og dermed også tænke friere, hvis han ikke hele tiden har sin mors ånde i nakken. Vil din kæreste ikke det, og insisterer han på at blive hængende i din svigermors skørter, så vil jeg råde dig til at skynde dig væk. For ligegyldigt, hvor sød og rar din kæreste er, så har I ingen fremtid sammen, hvis det er hans mor og ikke jer to, der sætter dagsordenen for jeres fælles liv.

Om Vibekes Brevkasse - nu på podcast

VibekesBrevkasse.jpg

I podcasten Vibekes Brevkasse kan du blive klogere på alt fra parforholdsproblemer til familiekonflikter og få gode råd til at håndtere svære følelser som svigt, jalousi og vrede. Her vil Vibeke Dorph, der er mangeårig brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, i selskab med journalist og vært Sara Wilkins nemlig gennemgå nogle af de mange dilemmaer, Vibeke har modtaget i årenes løb for at nå til bunds i nogle af de hverdagsproblemer, der fylder allermest hos danskerne.

Lyt til podcastserien her.

Skriv til Vibeke

Vibeke_2018efterår.jpg

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk. Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. Du har også mulighed for at ringe hver tirsdag kl. 10.00-12.00 på tlf. 30 85 19 68.

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Vibeke Dorph har i de sidste 10 år været fast brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, hvor hun også arbejder med- og skriver fiktion. Hun er derudover forfatter til romanen Babyalarm – en psykologisk thriller om en nybagt mor. Vibeke bor i Valby i en sammenbragt familie med mand, tre børn samt kat.

Se, hvad vi ellers skriver om: Brevkasse og Parforhold