Jeanette fra Gift ved første blik sæson 2
Foto: Snowman

Jeanette fra Gift ved første blik sæson 2

Gift ved første blik: "Jeg har ikke oplevet noget, der var så vanvittigt"

41-årige Jeanette deltager i "Gift ved første blik", fordi hun oplever at fravælge mænd for hurtigt.

I kærlighedens navn satte DR1 i går aftes et eksperiment i søen. Otte singler er blevet udvalgt af et ekspertpanel bestående af en præst, to psykologer og en antropolog og skal nu matches i fire par. De skal giftes og leve sammen som mand og kone i fem uger, inden de beslutter, om de skal blive sammen eller lade sig skille. Det er anden gang 'Gift ved første blik' ruller over skærmen. Den første sæson blev sendt på DR3, men anden sæson er blevet rykket til primetime på DR1. I år er det Katrine, Jeanette, Carina og Pia, der skal matches med Jakob, Frank, Lars og Peter.

ALTfordamerne.dk har mødt 41-årig Jeanette, der i næste uges program skal sige ja til sin nye mand.

Hvad fik dig til at melde dig til "Gift ved første blik"?
- Jeg ville rigtig gerne finde kærligheden, og jeg ville gerne møde en dejlig mand. Jeg tror, det nogle gange handler om at turde sige det højt og gribe chancen, når den er der. At få fire eksperter stillet til rådighed, det er ikke så tit, det er en mulighed.

Hvad var det eksperterne kunne, som du ikke selv kunne?
- Der er 1.5 millioner danskere, der er single. Der er så mange muligheder for at finde en partner på datingsites og til arrangementer, og alligevel er det rigtig svært at finde en kæreste. For mit eget vedkommende vil jeg gerne svæve på en lyserød sky og have, det hele føles rigtigt fra start. Man melder ret hurtigt fra, inden man når at lære hinanden at kende. Det forarbejde var jo gjort i forhold til det her eksperiment.

Hvad er det, der gør, at du tit melder fra, som du siger?
- Umiddelbart er det nogle lidt overfladiske ting: Hvis det ydre ikke lige fanger, eller man er nervøs eller presset, når man møder hinanden, så de ting, man får sagt, måske ikke 100 procent afspejler den person, man er. Vi giver hurtigt op, hvis vi ikke bliver væltet bagover med det samme. Det er i hvert fald den måde, jeg tit har reageret på, og jeg har også oplevet den anden vej, at jeg ikke har fået mulighed for at vise, hvem jeg er, inden det bliver afsluttet.

Hvad fik dig til at tro på, at dette måske var vejen til at finde den store kærlighed?
- Det var det her med, at vi havde fem uger til at lære hinanden at kende. Det kan godt være, at det ikke ville sige kapow i starten, det kan også være, det ville. Om vi er tiltrukket af det ydre hænger tit sammen med, at vi også kan lide det indre. Den mulighed fik vi åbnet op for, fordi vi havde lidt længere tid til at lære hinanden at kende.

Hvordan havde du det i tiden op til brylluppet?
- Da jeg fik beskeden om, at jeg var med i den gruppe, der måske ville blive matchet og gift, tænkte jeg rigtig meget. "Er du sikker på, det er det, du vil? Er du klar til det? Vil du give alt det, det kræver for at få noget ud af det? Uanset, hvad du møder på den anden side af døren, skal du give ham en chance for at lære dig at kende. Nu er du ikke single mere." Jeg tog faktisk på ferie en uge for at finde ud af, om jeg fik lysten til at gøre det her, når jeg sad alene på et feriested og tænkte, det kunne være dejligt at have en kæreste at dele et glas rødvin med. Jeg oplevede, at folk kiggede på mig, når jeg sad alene og spiste, og der var også nogle, der spurgte mig, om jeg var alene afsted. Så svarede jeg faktisk, at jeg havde en kæreste, men at han bare ikke var med. For det følte jeg jo allerede, jeg havde.

Hvordan føltes det i maven, da døren gik op, og du skulle møde din nye mand?
- Jeg har ikke oplevet noget, der var så vanvittigt og nervepirrende. Det var rigtigt spændende: Hvem er det, der står der? Hvad kommer der til at ske? Jeg rystede over det hele. Heldigvis var det en mand, der var helt nede på jorden og spurgte: "Er du nervøs? Det skal du ikke være."

Hvad var dit førstehåndsindtryk af ham?
- Mit førstehåndsindtryk var positivt. Han var en, jeg sagtens kunne have vendt mig om efter på gaden. Han var meget den samme type, jeg selv ville have fundet. Det overraskede mig meget.

LÆS OGSÅ: Gift ved første blik: Derfor gik det ikke med Martin og Mette

Hvordan var det efterfølgende at lære et nyt menneske at kende, når man har et tv-hold, der kigger med over skulderen hele tiden?
- Jeg synes, det har været en god oplevelse, men den del med kameraet og at skulle give interviews hele tiden, syntes jeg har været rigtig svært, for det har været så massivt. Vi bad også om, at få noget tid for os selv. Selv om vores VJ (videojournalisten, der fulgte parret, red.) var meget nem at være sammen med og super dygtig, var det hårdt hele tiden at skulle tage stilling til, hvad vi følte, og hvorfor vi handlede, som vi gjorde.

Hvad har du lært af at være med?
- Jeg har i hvert fald lært, at det er vigtigt at give folk noget tid. At lære hinanden at kende. Det med det ydre og det seksuelle, det holder et stykke tid, men skal man have et forhold til at virke på den lange bane, er der nogle vigtige ting, der også skal være der. Jeg kunne tydeligt mærke, hvad det var for nogle ting, min mand havde, som jeg havde sagt (til eksperterne, red.), jeg syntes var vigtigt ved en partner. Og omvendt: Det jeg havde givet udtryk for, det var det, der supplerede ham godt. Det har jeg ikke tænkt så meget over før, når jeg har været på date.

Se, hvad vi ellers skriver om: Serier og Gift ved første blik