11 gode julegaveidéer til far
SPONSORERET indhold

Julegaver til far: Her er gaverne til den farmand, der har alt

Den perfekte gave til farmand er ikke svær at finde, hvis du kigger med her. Vi har samlet vores bedste bud på julegaver til den far, der har alt.

Af: Redaktionen Foto: Getty Images
17. nov. 2021 | Livsstil | ALT.dk

Hjælp – julegave til far?! Det er langt fra altid, at de gode mænd og fædre derude har en lang eller kreativ ønskeliste til jul. Og det er heller ikke altid, at de ønsker, vi så får fra dem, er specielt spændende at give (seriøst far, sokker igen!?).

LÆS OGSÅ: Her er 50 idéer til hans pakkekalender, der rammer plet

Men vi vil virkelig gerne give mændene i vores liv julegaver, de bliver oprigtigt glade for. Så hvis farmands juleønskeliste er sparsom i år, eller du som mand mangler gaveinspiration til egne ønsker, så smugkig på listen her, hvor vi har samlet vores bedste bud på julegaver til manden, der (næsten) har alt.

Her er de bedste julegaveidéer til din far i 2021:

1. Rengøringshjælp

Er din far én af dem, der aldrig rigtig orker at gøre rent? Én af dem, der ofte vader ind i den nyvaskede entre med beskidte støvler, glemmer sine sokker under sofabordet eller ikke kan se krummerne, han efterlader på køkkenbordet? Og er du typen, der ofte pointerer det over for ham? Så er rengøringshjælp en god julegave at give til din far (for begges skyld!), så julefreden kan sænke sig over hjemmet og give større afslappethed omkring hjemmets nullermænd eller evindelige toilet-skrubberi. Så én fast ugentlig af dem, tak!

Rengøring, for eksempel fra Happy Helper

Robot-final.jpg

2. En robotplæneklipper

For det første er livet for kort til at slå græs en til flere gange om ugen hele sommerhalvåret, og for det andet er det faktisk også lidt sjovt med sådan en robotplæneklipper, der drøner rundt og agerer havemand helt selv. Hvis robothækkeklipperen fandtes, var den også på ønskelisten, men man skal jo starte et sted. Det vil både vække glæde og frigive tid, loves der.

Robotplæneklipper, for eksempel denne model fra Bosch, der er set hos Silvan til 5.559,95 kr.

Julegaver til far (7).jpg

3. Lækre skjorter

Jovist, det er måske ikke det mest originale og ophidsende gave at give til jul. Men for rigtig mange fædre er lækre skjorter oprigtigt talt en mangelvare, fordi der er babygylp eller misfarvede kraver på alle dem fra sidste år, og fordi en far, modsat hvad du måske tror, simpelthen bare ikke får prioriteret at købe dem selv. Så nye designerskjorter er altså ikke en dum ting at lægge under juletræet til far.

Skjorte, An Ivy, 699 kr. pr. stk.

4. Date Night med gourmetmad

OBS: Hold øje med gældende retningslinjer for Covid-19.
Alenetid med en person, farmand elsker (dig), står virkelig højt på enhver fars ønskeliste til jul. Hvis det samtidig betyder gourmetmad og lækker rødvin, så kan hjertet faktisk ikke ønske sig mere. Og det var gourmetmiddag for to – og dermed forhåbentlig også en gave til den glade giver!

Der findes et hav af lækre restauranter i Danmark, og derfor har vi samlet de bedste anbefalinger til dig her.

Sweater-final.jpg

5. En lækker sweater

Det her er en gave, der med garanti vil vække glæde hos din kære far. For hvem drømmer ikke om en varm cashmere-sweater, der kan holde kroppen varm året rundt? Måske man endda skulle ønske sig en selv...

Cashmere sweater fra Uniqlo, 899 kr.

Kaffemaskine-final.jpg

6. Leg hjemmebarista

Alle kaffedrikkende mænd fortjener en lækker kop kaffe, inden de flyver tidligt ud af døren om morgenen og afsted på job. De står trods alt (også) model til råbende børn, propfyldte S-tog og motorvejssport hver eneste dag. Og sikkert også en kontorkaffe, som måske nok levner rum til forbedring. Så hvorfor ikke sørge for, at han kan blive forkælet med god kaffe inden for hjemmets fire vægge? Sådan en lækker friskkværnet americano eller espresso, der er en barista værdig, som kan få skuldrene helt ned på rette plads efter en lang dag. Det kunne for eksempel være denne espressomaskine fra Melitta, der er blevet kåret til "Bedst i test" af Pricerunner. Og så har den også  en mælkeskummer på siden, så den cappucino eller latte-elskende kaffedrikker blød i knæene.

Barista TS Smart Black , Espressomaskine set hos Skousen.dk til 6.388 kr.

7. Fripas til tur med vennerne

Alle fædre ved godt, at det er at presse citronen en smule, men de ønsker sig det i hemmelighed alligevel: Et fripas til en tur med vennerne. Uden børn og uden påhæng. Om det er en uges vandring med venner i den smukke, danske natur, kanotur i det svenske eller en fodboldrejse til favoritklubbens by, så bliver farmand helt sikkert glad for at komme lidt væk. Tjek også vores store rejseunivers her på ALT.dk for inspiration...

Briller-final.jpg

8. Se godt ud

Hvis din fars øjne har svært ved at stille skarpt, og de gamle briller, han troligt tager på hver eneste morgen, er ved at være trætte, kan et smukt, nyt stel være en god idé. De vil ikke bare klæde ham, men vil også minde ham om dig, hver eneste gang han ser sig i spejlet med sit nye look. Julegaveidéen vil også kræve, at han får tjekket sit syn igen, og det er jo altid en god idé.

Ace & Tate, Neil Large-model, 1000 kr.

Julegaver til far (5).jpg

9. Anstændige køkkenknive

Grejet skal være i orden, når far går i køkkenet, og sløve køkkenknive eller de gamle – højst sandsynligt nedarvede – IKEA-kup klarer bare ikke altid ærterne. Det er på alle måder en virkelig god idé at gøre madlavningen attraktiv for manden i huset, og hvem ved, måske det kan få ham derud lidt oftere? Hellere én god kniv og et ordentligt strygestål, en fem halvsløje, fordi de var til pakkepris, forlyder et medfølgende, kærligt råd.

Er du ikke helt skarp ud i knive? Det er en kunst ikke bare at investere i den rigtige kniv, men også at holde den ved lige. Sværere er det dog heller ikke, end at du finder ud af det hen ad vejen. I forsøget på at give dig de vigtigste råd til at købe knive og holde dem skarpe, har Euroman allieret sig med Per Nikolaj Kampmann, der har handlet med knive, siden han i 1988 stiftede butikken Kunst og Køkkentøj. Hvis du fortsat ikke føler dig klogere, så gå i en lokal knivbiks og få råd til, hvad for en kniv du skal købe til din far. De kan med garanti hjælpe.

Knivsæt med 6 dele i balsabox, Satake Houcho hos KitchenOne, set til 1.254 kr.

10. Et klippekort til indvendig rengøring af bil

Når man har børn, er bilen bare aldrig rigtig så ren, som man kunne ønske sig. Og 24 timer efter, at den stod skinnende, fnugfri og velduftende, er der skoaftryk bag på forsæderne igen. Så hvis man kunne ønske sig et klippekort til en service, hvor man bare kører ned og parkerer kareten, drikker en kop kaffe og får den ren tilbage igen, uden at det gør direkte ondt i lommen eller koster halvanden time, så ville sådan en julegave utvivlsomt falde i god jord hos din far.

Hvis du er bosat i Københavns-området kan du prøve SteamFoss. Her får din bil en kærlig behandling, som både indebærer en grundig støvsugning af hele bilen, rensning ved hjælp af damp af alt fra rat og vinyl til for- og bagsæder og ventilation, desinficering af interiør og duft af læder eller ny bil, hvis det ønskes. En behandling af en mellem bil koster fra 849 kr.

EUM-final.jpg

11. Det sjove læsestof 

Har vi med en moderne far at gøre, som holder af at være opdateret på design, gadgets, sport, musik, kultur og politik? Så er et abonnement på Euroman måske en god julegaveidé til farmand. Her vil han uden tvivl kunne finde inspiration til at udvikle sin kulturelle persona, når han bliver opdateret på de nyeste tendenser, og kan læse spændende, dybdegående interviews med kendte og aktuelle personer, som tidligere har talt Pilou Asbæk, Zlatan, Frank Hvam, kronprins Frederik, Rufus Gifford og mange flere. En julegave, der bliver ved med at give.

Abonnement på Euroman, MitBlad.dk, priser fra 149 kr.

Anbefalet til dig