Kvinder har fået deres eget ord for onani
SPONSORERET indhold

Kvinder har fået deres eget ord for onani

Et nyt svensk ord skal bryde tabuet.

Af:: Amalie Holm Foto: Alamy
15. jun. 2015 | Livsstil | ALT for damerne

Sverige har fået et nyt ord for kvindelig onani. Det nye ord er 'klittra', og referer til klitoris store betydning for kvinders lyst til seksuelt samvær. Ordet er blevet til på baggrund af en større spørgeundersøgelse foretaget af organisationen DFUS - Riksförbundet för Sexuell Upplysning, og skal være med til at bryde tabuet omkring kvinders behov for seksuel selvtilfredsstillelse:

- Vi synes ikke, der findes et behageligt ord for kvinders lyst, og vi ville gerne sætte kvinders onani på kanten, siger RFSU's forbundsordfører Kristina Ljungrod til Dn.se.

LÆS OGSÅ: Her er tabuet der ødelægger dit sexliv

I følge Kristina Ljungrod er indførelsen af det nye ord en nødvendighed, fordi det oprindelige ord for onani på svensk, 'runkar', i høj grad henviser til mandlig onani. 'Klittra' skal dermed sætte fokus på, at kvinder har de samme lyster som mænd:

- Vi ønsker, det skal være så naturligt, som når vi taler om mænds onani. Selv i dag, føler unge piger skam, fordi de onanerer, men med et ord for det, bliver det mindre skammeligt, og det kan få flere mennesker til at lære deres krop bedre at kende, uddyber Kristina Ljungrod til det svenske nyhedsmedie.

Sociale medier
'Klittra' breder sig hastigt på de sociale medier, hvor brugere i massevis deler hashtagget #klittra undr mottoet "Hjälp oss twittra, det heter klittra!" - "Hjælp os med at tweete, det hedder klittra!"

Se et udpluk af de mange tweets her: 

LÆS OGSÅ: "Jeg blev ofte både tændt og irriteret af de billeder, han sendte" 

LÆS OGSÅ: "Jeg er glatbarberet - og hvad så" 

LÆS OGSÅ: Derfor hænger alkohal og utroskab sammen