Provence

Foto: Privat Var det noget med smukke lavendelmarker og lækre madmarkeder? Oui merci!

ALT for damernes chefredaktør: Her er mine bedste tips til skønne Provence

Den sydøstfranske provins har altid haft en særlig plads i chefredaktør Tina Nikolaisens hjerte. Hun var au pair i samme område, da hun var 18 år, og taler sproget. For hende er udsigten til vinmarker og lavendler, de små loppemarkeder og kaffe på torvet indbegrebet af en skøn Provence-ferie.

Mit ferieparadis er i Provence. I en lille by i bjergene, der hedder Barjols. Skal jeg beskrive det med tre ord er det ro, lavendelmarker og rosévin.

Provence

Jeg skal nyde ferien med hele min familie. I år kommer alle børn og deres kærester med, så vi bliver ni. Det bliver dejligt livligt, og så er det en skøn måde at holde ferie på, fordi vi ikke behøver bevæge os ret meget rundt. Vi skal bare nyde huset, byen og det gode selskab.

Provence

Jeg glæder mig mest til søndag morgen, hvor jeg traditionen tro tager en kurv under armen og går direkte ned til byens marked. Her køber jeg altid kyllingrottisserie med ekstra saft samt nye kartofler med hjem. Alle måltider nydes på terrassen under de store kastanjetræer.

BADEDRAGT ARKET
Badedragt, Arket, 490 kr.

Jeg skal pakke badetøj, sandaler og alle mine lette sommerkjoler. Jeg har det bedst i korte shorts, en lille top og sandaler. Der er så varmt i juli måned, så i virkeligheden skal jeg ikke bruge ret meget tøj. Dog pakker jeg også altid løbetøj, så der bliver plads til masser af baguette og rosévin.

MIN GENIALE VENINDE Elena Ferrante
”Min geniale veninde”, Elena Ferrante, C&K Forlag, 299 kr.

Jeg skal læse trilogien af Elene Ferrante, som begynder med ”Min geniale veninde”. Forfatteren skiver under pseudonym, og ingen har siden hendes debut i 1992 fundet ud af, hvem hun i virkeligheden
er, hvilket giver bøgerne en ekstra dimension.

Provence

Jeg skal spise de fleste af måltiderne på vores egen terrasse, fordi det ikke fås meget bedre. Men jeg skal også drikke kaffe og rosé på de mange hyggelige torve, der ligger i småbyerne omkring. Jeg elsker det franske køkken, og vi laver altid retter, som er meget anderledes end det, vi spiser derhjemme, fordi alle råvarer bare smager bedre i det sydfranske.

Provence

Mit bedste feriekøb er min stråhat købt på markedet for 15 euro. Der var folk, der skrev hjemme fra Danmark, om jeg ikke kunne købe flere med hjem. Jeg er også glad for mine gule provence-krukker, som også pynter i et dansk køkken.

Provence

Mit bedste ferietip er at huske at slappe af. Jeg nyder allermest at være i huset og ikke jage rundt efter alt muligt. Tingene går så stærkt til daglig, men i Provence sætter vi alle tempoet ned. Her dyrkes de gode måltider og det at være sammen med familien.

Tinas 3 bedste tips til Provence

Provence

  • Provence er fyldt med hyggelige byer med små museer, cafeer og ægte fransk idyl. Gå på opdagelse, og find dine favoritter.
  • Nyd de endeløse rækker af lavendel, som blomster i juli måned. De er så smukke, at man næsten ikke tror sine egne øjne.
  • Spis på den hyggelige restaurant La Table de Fanette. Den ligger midt i en olivenlund, og de serverer lækre franske retter og god stemning.
Se, hvad vi ellers skriver om: Rejseguide og Fransk mad

610x200_woordy_dmjpg.jpg