Surfing og selvforkælelse: 14 ting, du kan lave i sommerferien, hvis du ikke skal ud at rejse
Foto: Getty Images Mangler du noget sjovt at tage dig til i sommerferien? Vi giver dig vores bedste bud.

Surfing og selvforkælelse: 14 ting, du kan lave i sommerferien, hvis du ikke skal ud at rejse

Selvom du ikke skal ud at rejse, kan du sagtens få en oplevelsesrig sommer. Vi har samlet en håndfuld gode ideer til, hvad du skal bruge din sommerferie på.

Du har endelig fri og solen skinner, men der er bare ét problem: Alle dine venner er rejst væk, og du sidder alene derhjemme og misunder alle deres lækre pool-billeder på Instagram.

Hvis du er den eneste, der ikke er ude at rejse, kan sommerferien hurtigt blive en kedelig og ensom omgang. For hvad kan du egentlig lave, når du er efterladt alene tilbage i Danmark?

Vi har samlet en liste over sjove ting, du kan underholde dig med – både alene eller sammen med andre.

LÆS OGSÅ: 18 ting du kan lave i København med børn

Slik sol på stranden

Selvom dine venner er rejst væk, kan du sagtens få feriestemning på egen hånd.

Pak dit håndklæde, en solcreme og en god bog, og slæng dig på den nærmeste strand – så bliver du mindst ligeså sommerbrun som dine venner, der er på Mallorca eller Tenerife.

Turen går til…

Find et Danmarkskort frem, luk øjnene og sæt din finger et vilkårligt sted på kortet. Der, hvor fingeren lander, skal du tage til.

Danmark har mange charmerende smørhuller, som du måske aldrig var kommet til at opleve, hvis du ikke havde gjort det på denne måde. Det kan være, du ender i en lille havneby med områdets bedste fiskebuffet? Eller måske finder du et sjovt museum med gamle mosefund?

Hvis du har mod på et eventyr, så er det altid sjovt at udforske en fremmed by. Du kan selvfølgelig også bare planlægge, hvor du har lyst til at tage hen.

LÆS OGSÅ: 25 ting du kan lave med ungerne i sommerferien

Lav en extreme house-makeover

Mangler dine stuevægge en klat maling? Eller har dit klædeskab brug for en ordentlig rengøring? Så sæt en dag af til at give dit hjem lidt kærlighed, og hav det sjovt med at være indretningsarkitekt for en dag eller to.

Hvis du mangler kreative bud, har vi masser af artikler om, hvordan du selv kan give nyt liv til dit hjem med kreative DIY-løsninger.

Sælg dit gamle ragelse

Bruger du en dag på at orde dit hjem og rydde ud i klædeskabet, kan du passende bruge den efterfølgende weekend på at sælge dine gamle ting på et loppemarked. Det er både hyggeligt, og så kan du faktisk tjene en god skilling, hvis du orker at slæbe alt dit ragelse med.

I København kan du for eksempel få en stand på Gentofte Loppemarked, hvis du vil sælge dimser og dutter eller Veras Market, hvis du vil af med dit gamle mærketøj. I Aarhus kan du tage en tur på Habengut Marked i Godsbanen.

Sixpack under åben himmel

Udendørs træning popper efterhånden op i hele Danmark, og det er både sjovt og dejligt befriende at træne i det fri, frem for at slave sig rundt i et overophedet fitnesscenter.

Du kan for eksempel prøve Konditaget Lüders, der er et 2400 kvadratmeter stort træningstag i Københavns Nordhavn, tage en tur i Søndermarken i København eller finde en af de mange træningspavilloner, som findes i hele landet.

Som en ekstra bonus kan du blære dig med en lækker sixpack, når dine venner kommer hjem med ferie på sidebenene.

Læs mere om udendørstræning her.

Indret din egen lille oase

Er du en af de heldige ejere af en have eller altan, er sommeren det perfekte tidspunkt til at indrette dine små hyggekroge.

Tag en tur på planteskolen og find fine gevækster, eller slå et smut forbi byggemarkedet, hvor du kan finde ting og sager til at gøre dit udendørsareal hyggeligt og personligt.

Her kan du få tips til at ordne din altan billigt, til at indrette små altaner eller blive opdateret på, hvilke planter du skal købe.

Når du er færdig med indretningen, kan du passende belønne dig selv med et køligt glas rosévin i din nye hyggelige oase.

Selvforkælelse og sommerlækker

Det kan være yderst tiltrængt med lidt selvforkælelse i sommervarmen. Særligt når alle dine venner er rejst væk, og ensomheden måske presser sig på.

Så plej din soltrætte hud med en ansigtsbehandling eller få sommerlækre fusser hos din lokale behandler.

Skab dit eget blogunivers

Du behøver ikke at have ambitioner om at blive den næste store modeblogger, men det kan være rigtig sjovt tidsfordriv at lave dit eget webunivers med noget, du holder af.

Du kan for eksempel tage billeder af alt dit yndlingstøj, lave en masse lækre madretter eller fotografere alle de søde hunde, du kan finde i byen.

Og hvem ved – måske bliver din blog et hit?

Skattejagt med Geo-caching

Det er ikke kun børn, der går på skattejagt. Voksne kan også sagtens jagte skjulte skatte, og med Geo-Caching har du rent faktisk mulighed for at finde noget spændende.

Geo-Caching er en app, hvor du ved hjælp af kort og koordinater kan finde små skatte, som andre brugere har gemt.

Du finder dog hverken guld eller diamanter, men oftere små plastikdimser eller papirlapper med hilsner. Men det er god underholdning, der kan holde dig i gang i mange timer – særligt hvis du er dårlig til at lede.

Det bedste af det hele? Det er ganske gratis, og du kan finde app’en her.

Kom i kulturel stemning

København – og Danmarks andre store byer – bugner af museer og udstillinger.

Der er både de indendørs, hvis vejret skaber sig, men også udendørs, så du kan nyde sol og sommer.

Gode bud er Botanisk Have i København, Frilandsmuseet i Lyngby eller Moesgaard Museum i Aarhus.

Gå en tur i skoven

Den danske natur bugner af planter, blomster og urter om sommeren, og det er bare om at udnytte, at der aldrig er langt ud i naturen, når man bor i et land som Danmark.

Du kan enten samle tankerne med en lang spadseretur i skoven, eller du kan finde din indre samler frem og kigge efter vilde ramsløg, lækre bær eller plukke en smuk buket af vilde blomster.

Men sørg for at være sikker på, hvad du plukker – for der findes også mange giftige gevækster i de danske skove!

Sol, saltvand og surfing

Kobl af med en afslappende tur på SUP – også kaldet stand-up-paddle – ved din nærmeste kyst. Det er meget nemt at lære og kan efterhånden findes rigtig mange steder i Danmark – og så er der næsten ingen bedre måde at komme i zen på, end ved at lytte til bølgeskvulp.

I København kan du leje SUP-udstyr på Amager Strand og i Aarhus kan du finde det ved Aarhus Ø.

”Med kærlig hilsen…”

Måske er det lidt gammeldags, men det har altså også en særlig charme: At skrive postkort.

Hvis du alligevel går og savner dine venner, der er draget mod sydens sol, kan du glæde dem med en lille personlig hilsen, når de kommer hjem.

Køb en stor bunke postkort, sæt dig på din lokale café og gå så i gang med at nyde lidt pen-to-paper-terapi. For det er faktisk enormt beroligende at mærke friktionen mellem kort og kuglepen, når du skriver i hånden.

Udlev din indre Picasso

En anden måde at få gang i dine kreative evner er ved at give dig i kast med at male. Du kan relativt billigt skaffe dig nogle vandfarver og en maleblok, og så er det ellers bare om at give den gas.

Hvis dine maleevner er på højde med en to-årigs, er det også en mulighed at gå i gang med decoupage, hvor du klipper sjove ting ud fra dine gamle magasiner og limer sammen til farverige collager på dit lærred.

Hvad skal jeg lave i sommerferien?

 1. Slik sol på stranden
 2. Indret dit hjem
 3. Køb en loppemarkedsstand
 4. Træn udendørs
 5. Ordn din altan eller have
 6. Forkæl dig selv med spa
 7. Lav en blog
 8. Tag på Geo-Caching
 9. Opdag en ny by
 10. Gå på museum
 11. Prøv Stand-up-paddle
 12. Skriv postkort
 13. Mal et maleri
Se, hvad vi ellers skriver om: København, Sommer og Aktiviteter for børn