kvinde soler

Foto: Getty Images Grubler du også over, hvad du skal lave i sommerferien? Vi giver dig vores bedste bud.

Sommerferie i Danmark? Her er 12 sjove aktiviteter, du kan kaste dig ud i

Selvom du ikke skal ud at rejse, kan du sagtens få en oplevelsesrig sommer. Vi har samlet en håndfuld gode ideer til, hvad du skal bruge din sommerferie på.

Du drømmer muligvis om en eksotisk sommer på en græsk taverna, en portugisisk strand eller et marokkansk surferretreat.

Og selvom verden åbner mere og mere op, så kan en dansk sommer altså også noget. Med danske jordbær på terassen, en badetur i Vesterhavet eller en vandreture i den smukke, danske natur, gør det (næsten) op for en tur til Grækenland...

Med andre ord: Det behøver på ingen måder at blive kedeligt at holde sommerferie i det danske land. 

Vi har samlet en liste over sjove ting, du kan underholde dig selv med i sommermånederne, hvis ferien skal afholdes herhjemme.

LÆS OGSÅ: 31 ting, du kan lave derhjemme med dine børn

Nyd de danske strande

Danmark har et væld af smukke strande.

Faktisk har det anerkendte rejsemedie Lonely Planet i år kåret de 20 bedste strande i Europa, og her hylder de særligt en dansk strand for sit fine sand. Det drejer sig om Dueodde Strand på den smukke klippeø Bornholm, som deres rejseeksperter har kastet deres kærlighed på.

Men hvis du ikke lige har planer om at besøge Bornholm i år, kan du blot give dig i kast i denne guide til de 14 bedste strande i hele landet. Det kræver ikke andet end, at du pakker dit håndklæde, en solcreme og en god bog, før du kan slænge dig på den nærmeste strand – pak eventuelt en lækker picnickurv, hvis du tager på udflugt.

Turen går til…

Find et Danmarkskort frem, luk øjnene og sæt din finger et vilkårligt sted på kortet. Der, hvor fingeren lander, skal du tage til.

Danmark har mange charmerende smørhuller, som du måske aldrig var kommet til at opleve, hvis du ikke havde gjort det på denne måde. Det kan være, du ender i en lille havneby med områdets bedste friske fisk? Eller måske du får en helt uventet naturoplevelse, du ikke troede, Danmark kunne byde på?

Hvis du har mod på et eventyr, så er det altid sjovt at udforske en fremmed by. Du kan selvfølgelig også bare planlægge, hvor du har lyst til at tage hen.

LÆS OGSÅ: 19 hyggelige ting, du kan lave indenfor, hvis du keder dig

Lav en extreme house-makeover

Mangler dine stuevægge en klat maling? Eller har dit klædeskab brug for en ordentlig rengøring? Så sæt en dag af til at give dit hjem lidt kærlighed, og hav det sjovt med at være indretningsarkitekt for en dag eller to.

Hvis du mangler kreative bud, har vi masser af artikler om, hvordan du selv kan give nyt liv til dit hjem med kreative DIY-løsninger.

Sælg dit gamle ragelse

Bruger du en dag på at ordne dit hjem og rydde ud i klædeskabet, kan du passende bruge den efterfølgende weekend på at sælge dine gamle ting gennem hjemmesider som Den Blå Avis eller Trendsales.

Du kan også besøge nogle af de mange, gode loppemarkeder, der findes over hele landet. Hold øje med denne kalender – her kan du se, hvor der afholdes et loppemarked tæt på dig.

Sved på panden under åben himmel

Udendørstræning popper efterhånden op rundt i hele Danmark, og det er både sjovt og dejligt befriende at træne i det fri (og særligt når solen skinner). Find gode maveøvelser lige her.

Du kan med fordel også gå en lang tur med en god podcast i ørerne - der er nemlig en hel del sundhedsmæssige fordele ved at gå lange ture.

Læs mere om udendørstræning her.

Indret din egen lille oase

Er du en af de heldige ejere af en have eller altan, er sommeren det perfekte tidspunkt til at indrette dine små hyggekroge.

Bestil evt. online hos planteskoler og byggemarkeder, hvis de ikke holder åbent pga. coronavirus, og giv dig god tid til at finde flotte ting og sager, der kan gøre dit udendørsareal hyggeligt og personligt.

Her kan du få tips til at ordne din altan billigt, til at indrette små altaner eller blive opdateret på, hvilke planter du skal købe.

Når du er færdig med indretningen, kan du passende belønne dig selv med et køligt glas rosévin i din nye hyggelige oase.

Selvforkælelse og sommerlækker

Det kan være yderst tiltrængt med lidt selvforkælelse i sommervarmen. 

Så plej din soltrætte hud med en ansigtsbehandling eller få sommerlækre fusser hos din lokale behandler. Find alle vores tips til at få lækker hud lige her

Paddleboard kvinde danmark.jpg

Opdag København fra vandsiden

Sommer er næsten lig med vand.

Men hvis du er træt af at ligge på stranden eller bare ikke er typen, der kan ligge i timevis uden at lave noget, så kan du f.eks. booke en GoBoat, hvor du sammen med dine venner eller familie kan sejle rundt i Københavns kanaler og se den gamle og smukke købstad fra vandsiden. Hvis du ikke er til at sejle selv, kan I også booke en Hey Captain, hvor I får en personlig skipper med ombord, der også giver jer en privat kanalrundfart.

I kan også leje paddleboards. Det er en sjov aktivitet for både store og små, som hverken kræver erfaring eller et certifikat. Det er en dejlig og anderledes måde at opleve hovedstaden på – og ikke mindst god træning.

rabarber drink.jpg

Gå i køkkenet og tryl

Hjemmelavet rabarbergin, jordbær-ispinde og marmelade.

Den danske sommer byder på fantastiske ingredienser – og særligt rabarber og jordbær må siges at være smagen af sommer.

Det er nu, mens du har tid, at du kan give dig i kast med at lave eksempelvis hjemmelavet jordbærsyltetøj med lime og peber eller en fantastisk rabarbergin, som kan drikkes iskoldt på en varm sommerdag i haven. Du kan inspiration til mange flere lækre sommerdrinks her.

På opdagelse i den danske natur

Den danske natur bugner af planter, blomster og urter om sommeren, og det er bare om at udnytte, at der aldrig er langt ud i naturen, når man bor i et land som Danmark.

Du kan enten samle tankerne med en lang spadseretur i skoven, du kan finde din indre samler frem og kigge efter vilde ramsløg, lækre bær eller plukke en smuk buket af vilde blomster.

Elller også kan du give dig i kast med nogle af de mange, smukke vandreruter vores lille land byder på.

”Med kærlig hilsen…”

Måske er det lidt gammeldags, men det har altså også en særlig charme: At skrive postkort.

Køb en stor bunke postkort, sæt dig ud i naturen og gå så i gang med at nyde lidt pen-to-paper-terapi. For det er faktisk enormt beroligende at mærke friktionen mellem kort og kuglepen, når du skriver i hånden.

Udlev din indre Picasso

En anden måde at få gang i dine kreative evner er ved at give dig i kast med at male. Du kan relativt billigt skaffe dig nogle vandfarver og en maleblok, og så er det ellers bare om at give den gas.

Hvis dine maleevner er på højde med en to-årigs, er det også en mulighed at gå i gang med decoupage, hvor du klipper sjove ting ud fra dine gamle magasiner og limer sammen til farverige collager på dit lærred.

Artiklen er oprindeligt fra juli 2018, men er blevet opdateret i juni 2021.

Se, hvad vi ellers skriver om: København, Sommer, Aktiviteter for børn og Ferie i Danmark