Surfing og selvforkælelse: 14 ting, du kan lave i sommerferien, hvis du ikke skal ud at rejse
Foto: Getty Images Grubler du også over, hvad du skal lave i sommerferien? Vi giver dig vores bedste bud.

Sommerferie i Danmark? Her er 12 sjove aktiviteter, du kan kaste dig ud i

Selvom du ikke skal ud at rejse, kan du sagtens få en oplevelsesrig sommer. Vi har samlet en håndfuld gode ideer til, hvad du skal bruge din sommerferie på.

Du drømte muligvis om en eksotisk sommer på en græsk taverna, en portugisisk strand eller et marokkansk surferretreat. 

Men coronavirus har - i skrivende stund - sat de fleste rejseplaner på pause, og det er endnu uvist, om det bliver muligt (og ikke mindst forsvarligt!) at få en sommer uden for Danmarks grænser.

Det behøver dog langt fra at blive kedeligt at holde sommerferie i det danske land. 

Vi har samlet en liste over sjove ting, du kan underholde dig selv med i sommermånederne, hvis ferien skal afholdes herhjemme.

Husk løbende at holde dig opdateret på myndighedernes anbefalinger i forhold til coronavirus.

LÆS OGSÅ: 31 ting, du kan lave derhjemme med dine børn

Slik sol på stranden

Danmark har et væld af smukke strande, og her kan du sagtens få feriestemning på egen hånd.

Pak dit håndklæde, en solcreme og en god bog, og slæng dig på den nærmeste strand – pak eventuelt en lækker picnickurv, hvis du tager på udflugt med dine bofæller.

Turen går til…

Find et Danmarkskort frem, luk øjnene og sæt din finger et vilkårligt sted på kortet. Der, hvor fingeren lander, skal du tage til.

Danmark har mange charmerende smørhuller, som du måske aldrig var kommet til at opleve, hvis du ikke havde gjort det på denne måde. Det kan være, du ender i en lille havneby med områdets bedste friske fisk? Eller måske du får en helt uventet naturoplevelse, du ikke troede, Danmark kunne byde på?

Hvis du har mod på et eventyr, så er det altid sjovt at udforske en fremmed by. Du kan selvfølgelig også bare planlægge, hvor du har lyst til at tage hen.

LÆS OGSÅ: 19 hyggelige ting, du kan lave indenfor, hvis du keder dig

Lav en extreme house-makeover

Mangler dine stuevægge en klat maling? Eller har dit klædeskab brug for en ordentlig rengøring? Så sæt en dag af til at give dit hjem lidt kærlighed, og hav det sjovt med at være indretningsarkitekt for en dag eller to.

Hvis du mangler kreative bud, har vi masser af artikler om, hvordan du selv kan give nyt liv til dit hjem med kreative DIY-løsninger.

Sælg dit gamle ragelse

Bruger du en dag på at ordne dit hjem og rydde ud i klædeskabet, kan du passende bruge den efterfølgende weekend på at sælge dine gamle ting gennem hjemmesider som Den Blå Avis eller Trendsales.

Sixpack under åben himmel

Udendørstræning popper efterhånden op rundt i hele Danmark, og det er både sjovt og dejligt befriende at træne i det fri. Find gode sixpack-maveøvelser lige her.

Du kan med fordel også gå en lang tur med en god podcast i ørerne - der er nemlig en hel del sundhedsmæssige fordele ved at gå lange ture.

Læs mere om udendørstræning her.

Indret din egen lille oase

Er du en af de heldige ejere af en have eller altan, er sommeren det perfekte tidspunkt til at indrette dine små hyggekroge.

Bestil evt. online hos planteskoler og byggemarkeder, hvis de ikke holder åbent pga. coronavirus, og giv dig god tid til at finde flotte ting og sager, der kan gøre dit udendørsareal hyggeligt og personligt.

Her kan du få tips til at ordne din altan billigt, til at indrette små altaner eller blive opdateret på, hvilke planter du skal købe.

Når du er færdig med indretningen, kan du passende belønne dig selv med et køligt glas rosévin i din nye hyggelige oase.

Selvforkælelse og sommerlækker

Det kan være yderst tiltrængt med lidt selvforkælelse i sommervarmen. 

Så plej din soltrætte hud med en ansigtsbehandling eller få sommerlækre fusser hos din lokale behandler. Find alle vores tips til at få lækker hud lige her.

Skab dit eget blogunivers

Du behøver ikke at have ambitioner om at blive den næste store modeblogger, men det kan være rigtig sjovt tidsfordriv at lave dit eget webunivers med noget, du holder af.

Du kan for eksempel tage billeder af alt dit yndlingstøj, lave en masse lækre madretter eller fotografere alle de flotte blomster, du kan finde i og uden for byen.

Og hvem ved – måske bliver netop din blog et hit?

Skattejagt med Geo-caching

Det er ikke kun børn, der går på skattejagt. Voksne kan også sagtens jagte skjulte skatte, og med Geo-Caching har du rent faktisk mulighed for at finde noget spændende.

Geo-Caching er en app, hvor du ved hjælp af kort og koordinater kan finde små skatte, som andre brugere har gemt.

Du finder dog hverken guld eller diamanter, men oftere små plastikdimser eller papirlapper med hilsner. Men det er god underholdning, der kan holde dig i gang i mange timer – særligt hvis du er dårlig til at lede.

Det bedste af det hele? Det er ganske gratis, og du kan finde app’en her.

Gå en tur i skoven

Den danske natur bugner af planter, blomster og urter om sommeren, og det er bare om at udnytte, at der aldrig er langt ud i naturen, når man bor i et land som Danmark.

Du kan enten samle tankerne med en lang spadseretur i skoven, eller du kan finde din indre samler frem og kigge efter vilde ramsløg, lækre bær eller plukke en smuk buket af vilde blomster.

Men sørg for at være sikker på, hvad du plukker – for der findes også mange giftige gevækster i de danske skove!

”Med kærlig hilsen…”

Måske er det lidt gammeldags, men det har altså også en særlig charme: At skrive postkort.

Køb en stor bunke postkort, sæt dig ud i naturen og gå så i gang med at nyde lidt pen-to-paper-terapi. For det er faktisk enormt beroligende at mærke friktionen mellem kort og kuglepen, når du skriver i hånden.

Udlev din indre Picasso

En anden måde at få gang i dine kreative evner er ved at give dig i kast med at male. Du kan relativt billigt skaffe dig nogle vandfarver og en maleblok, og så er det ellers bare om at give den gas.

Hvis dine maleevner er på højde med en to-årigs, er det også en mulighed at gå i gang med decoupage, hvor du klipper sjove ting ud fra dine gamle magasiner og limer sammen til farverige collager på dit lærred.

Artiklen er oprindeligt fra juli 2018, men er blevet opdateret i april 2020.

Se, hvad vi ellers skriver om: København, Sommer og Aktiviteter for børn