-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
-
Modtager du tegn fra den åndelige verden? Sådan tolker du farver, dyr, tal og tarotkort
-
Julehoroskop 2025: Hvordan bliver julen for dit stjernetegn?
-
Slip af med fysiske og mentale problemer – her er 12 former for healing
Fiskefrikadeller med broccolipuré
Næringsindhold
- Energi pr. person:640 Kcal
- Fedt:19 %
- Kulhydrat:77 %
4
Ingredienser
- 1 kg broccoli
- 100 g skrællede kartofler
- 2 spsk raps- eller olivenolie
- 1 bundt forårsløg
- salt og peber
- 400 g kullerfilet
- 1 bundt dild
- 1 æg
- ½ dl grahamsmel
- ½ tsk salt
- peber
- 1-2 dl minimælk
- 1-2 spsk rapsolie
- Tilbehør
- 1 kg kartofler, gerne nye
- 1. Skær de grove ender af broccolien. Skær resten i grove stykker og kartoflerne i tynde skiver. Kom dem i en gryde med vand, så det dækker, og kog dem i 10 minutter. Hæld vandet fra broccoli og kartofler, dryp dem af i en sigte og blend dem. Bland puréen med olie og finthakkede forårsløg. Gem lidt af den grønne top til pynt, og smag til med salt og peber. Anret broccolipuréen i en skål, og drys med den grønne top fra forårsløgene.
- 2. Hak fiskekødet med en kniv eller minihakker. Rør fiskekødet sammen med finthakket dild, æg, grahamsmel, salt og peber. Spæd til med mælken, til farsen er blød, men stadig noget fast. Varm 1 spsk olie op på en slip let-pande. Form farsen til 12 frikadeller og steg dem på tre sider, til de er gyldenbrune og sprøde på alle sider. Dryp eventuelt med lidt olie, når fiskefrikadellerne vendes, hvis panden er blevet for tør. Servér fiskefrikadellerne med broccolipuré og kogte kartofler.
- Tip:
- Andre velegnede torskefisk er brosme, lange, mørksej, lyssej, kulmule og torsk. Vær opmærksom på, at der kan være forskel på, hvor fast kødet er. Spæd derfor farsen med mælk lidt ad gangen, indtil den har den har den rette konsistens.