Cheesecake - Tiramisu
SPONSORERET indhold

Cheesecake - Tiramisu

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En skøn forening af to lækre sager til kageelskeren - nemlig tiramisu og cheesecake.

15. feb. 2012 | Opskrift | Hendes Verden

Ingredienser

(1 stk.)
Bund:
250 g knuste amaretti (italienske
mandelsmåkager) eller makroner
75 g smeltet smør
Fyld:
500 g mascarpone eller anden
flødeost
100 g flormelis
3 æg
1 tsk. vaniljesukker
3 spsk. rom
2 spsk. mel
175 g hakket mørk chokolade
2 tsk. pulverkaffe
3 spsk. kaffelikør (f.eks. Kahlua)

  1. Knus kagerne til rasp, og ibland smeltet smør. Bred massen ud i en 22 cm’s springform og 4 cm op ad kanten på formen. Stil formen på køl i mindst 40 min., eller til bunden er blevet fast.
  2. Pisk mascarponecremen igennem. Tilsæt flormelis og æggeblommer, og pisk massen godt igennem.
  3. Tag den ene halvdel af cremen fra, tilsæt vaniljesukker, rom og mel, og rør massen igennem.
  4. Smelt forsigtigt chokoladen i mikroovn eller over vandbad, og rør den i den anden halvdel af ostemassen sammen med pulverkaffe og likør.
  5. Pisk hviderne stive, og vend dem i chokolade mascarponeblandingen. Hæld de to slags fyld i formen på skift med en stor ske, og bag kagen ved 200 gr. i ca. 45 min. Lad den blive kold i den slukkede ovn med ovndøren på klem. Stil den afkølede kage i køleskabet natten over, og nyd den afkølet.