Limetærte med kokoscreme

Foto: Martin Dyrløv Frisk og lækker tærte.

Limetærte med kokoscreme

Sprød og lækker tærte med kiksebund med kokos og en syrlig limecreme, toppet med blød kokoscreme. Husk at sætte dåsen med kokosmælk i køleskab i mindst 12 timer, før den skal bruges.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Tilberedelsestid: 20 minutter
cooking Arbejdstid: 2 timer, 45 minutter
totaltime Total: 3 timer, 5 minutter
plate 1 tærte til ca. 8 personer

Kiksebund:

  • 125 g digestivekiks
  • 125 g kokosmel
  • 2 spsk. farin
  • 1 knsp. salt
  • 75 g smeltet smør

Limecreme:

  • 6 limefrugter (øko)
  • 4 store æg
  • 250 g sukker
  • 75 g blødt smør

Kokoscreme:

  • 1 kold dåse kokosmælk (ca. 20% fedt)
  • 1 dl piskefløde
  • evt. 2 spsk. flormelis
  • 1-2 tsk. vaniljepaste

Pynt:

  • kokoschips

Sådan gør du:

  1. Kiksebund: Knus kiksene i en foodprocessor, eller ved at støde dem med en kagerulle. Bland kiksesmulder med kokosmel, farin og salt.
  2. Vend smeltet smør i, og pres massen ud i springform (22 cm). Bag kiksebunden i ovnen ved 180 grader i ca. 12 min. Afkøl.
  3. Limecreme: Vask limefrugterne, riv skallen fint, og pres saften (ca. 2 dl). Bland med æg og sukker i en gryde, og pisk det over svag varme, til det tykner – det må ikke koge, men skal blot op på ca. 80 grader.
  4. Tag gryden af varmen, og pisk smørret i lidt ad gangen. Hæld cremen over kiksebunden, og afkøl. Sæt tærten i køleskab i 2-3 timer, eller til næste dag.
  5. Kokoscreme: Åben kokosmælken, og hæld den tynde væske fra - gem den til en karrysovs eller suppe. Skrab den tykke creme over i en skål, og rør den sammen med fløde og evt. flormelis. Pisk cremen til "flødeskum", og smag til med en vanilje.
  6. Servering: Bred kokoscremen over tærten, og pynt med kokoschips.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Tip:

Rengør formens kant, når bunden er bagt, og sæt evt. et stykke kagefilm kanten rundt, inden du hælder cremen over kiksebunden.

Se, hvad vi ellers skriver om: Tærte, Bagning og Bageopskrifter