SPONSORERET indhold
Chili con carne
Sund chili con carne med masser af sunde råvarer
4
Ingredienser
2 grofthakkede løg
2 spsk olie
3 fed hakkede hvidløg
2 grofthakkede gulerødder
400 g okseinderlår i tern eller strimler
1 spsk spidskommen
1 spsk stødt oregano
2 tsk mild chilipulver eller
spanskrøget paprika
2 udkernede, fintsnittede, røde chilier
1 stang kanel
2 dåser hakkede, flåede øko-tomater
2 dl grøntbouillon
1 spsk rødvinseddike
1 dåse afdryppede kidneybønner
2 udkernede, grofthakkede
peberfrugter
salt, evt. peber
10 g god mørk chokolade 80%
TILBEHØR:
2 økologiske fuldkornstortillaer
Sådan gør du:
- Sauter løgene gyldne i olie, tilsæt hvidløg samt gulerødder og sauter yderligere et par minutter.
- Bland kødet med alle krydderier, kom i gryden og lad kødet få farve, før tomater, bouillon samt vineddike hældes over. Lad retten snurre ved jævn varme et par timer, til kødet er næsten mørt.
- Bland bønner samt peberfrugter i retten og lad den snurre videre, til kødet er helt mørt.
- Vend den revne chokolade i retten og smag til med yderligere krydderier. Spæd evt. til med lidt mere bouillon under kogningen, hvis der er behov.
- Skær tortillaerne i trekanter, læg dem på en plade med bagepapir og rist dem gyldne og sprøde i ovnen ved 225° (varmluft) i ca. fem minutter og server dem til retten.
ENERGI PR. PERSON: 420 kcal, fedt 30%, protein 31%, kulhydrat 39%