Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Opskrift på ymer med farin, æbler og honningkage
Foto: Line Thit Klein Ymer med farin, æbler og honningkage

Opskrift på ymer med farin, æbler og honningkage

Ymer med farin, æbler og honningkage

Ymer med brun farin er en gammel klassiker, der både er let i smagen og tilberedningen.

plate 6
printer Print

8 dl ymer
100 g brun farin
5 dl piskefløde
2 røde æbler
6 skiver honningkage, f.eks. fra Urtekram
20 g smør

Sådan laver du ymer med farin

Bland brun farin og ymer sammen og lad det stå til det 'smelter' sammen. Pisk fløden stiv og vend den med ymeren. Kom den op i portionsglas og sæt på køl til servering.

Skær kagen i tern eller stik den ud i ringe med en udstikker. Smelt smørret på en pande og rist kagestykkerne sprøde et par minutter på hver side. Læg kagestykkerne i en dåse til de skal bruges.

Skær eller udstik æblerne lige inden servering. Drys kage og æbler på toppen af ymeren.

Se også opskrift på Kæmpe lakridsmarengs.

Tip

Lav desserten i portionsglas, som kan stables i køleskabet. Så er den stort set klar til servering.
Se, hvad vi ellers skriver om: Honningkage, Søde sager, Dansk mad og Dessert