Jeanette Madsen

Foto: Christian Vierig/Getty Images Jeanette Madsen med taske fra Boyy og sneakers fra Adidas.

Damesneakers

Hvilke sneakers passer til mig?

De perfekte sneakers, der både passer til den hippe pige og den seje dame, kan være svære at finde. Her er en guide, der kan lette processen.

Et sikkert valg

Hvis du vil gå den sikre vej, kan du altid investere i en klassiker. Det kunne være Adidas' Stan Smith, Pumas Suede Classic eller Nikes Air Force One. Ligegyldigt hvad tendenserne siger, vil du med et simpelt farvevalg og god pleje af dine sneakers kunne bruge disse igen og igen. De passer til alt. Det lover vi.

Phoebe Philo.jpg

Phoebe Philo i Adidas' Stan Smith-sneakers.

Skater-favoritterne

Misforstå os ikke. Du behøver ikke et skateboard, hullede jeans eller en kasket for at være til denne model. Tværtimod ser vi klassiske skater-favoritter på gaden året rundt. Især Vans Sk8 Hi-model har vundet frem. Den er tilpas skateragtig og har nærmest ikke ændret udseende, siden den kom på markedet, og det er noget, vi er mange, der kan lide.

Vans.jpg

Vans, 700 kr.

Hvid som sne

Hvide sneakers er stadig ikke til at komme udenom, og bestemt ikke de klassiske af slagsen. Der er noget sofistikeret og stilet over et par helt hvide sneakers, og ikke så underligt har den simple udgave fået et stort comeback. Du kan finde de hvide sneakers hos alle dine favoritmærker, og når du har fundet dem, så brug dem til et par ankelkorte jeans for et cool, drenget look.

Victoria Saceanu i Adidas' Continental 80-sneakers.

Gengangerne

Hvis du er til retro, når du skal købe nye sneakers, er de gamle favoritter et alletiders bud. Og så er de endda til at betale. Mange af dem vil du kunne huske fra 1990’erne, og det er netop pointen. Både Nike, Reebok og de andre sneakers-mærker med et stærkt bagkatalog går retro-vejen og har genfundet modeller fra arkiverne. Måske New Balances 990, Reeboks Club C 85 eller Adidas’ Superstar vil være perfekte til dig, der elsker en god historie, som aldrig går af mode.

New Balance.jpg

New Balance hos Rezet Store, 1.600 kr.

Løbeskoene

Pas godt på fødderne, også når du ikke træner. Den klassiske løbesko har igennem de sidste mange sæsoner været et hit hos mange af Danmarks stilikoner, og kvinder som designer Barbara Potts, model Emma Leth og guldsmed Sophie Bille Brahe har alle tyet til de traditionelle løbesko, som også sagtens kan bruges som en behagelig hverdagssko. Den har selvfølgelig en fantastisk komfort og giver kant!

Sneakers fra samarbejdet mellem Kiko Kostadinov og Asics.

De langskaftede

Ja, det lyder ikke kønt, men hvis du parrer et par sneakers med en vandrerstøvle og fjerner de allergroveste elementer, så har du de langskaftede sneakers, der blandt nogle kaldes en ”SneakerBoot”. Gode til dig, der ikke er tosset med traditionelle og til tider meget tunge støvler, men samtidigt ikke går på kompromis med komfort og praktikaliteterne ved en støvle.

Nike.jpg

Nike, 900 kr.

De funky

Kan du ikke helt vænne dig til tanken om at smide de høje hæle, men er du på jagt efter komfort? Så er det måske en funky udgave, du skal gå efter. Giv den gas på farver, glimmer og sjove materialer. Der er nemlig masser af point at hente, hvis du finder de rette, der passer til din stil.

Gucci.jpg

Gucci hos MyTheresa, 8.930 kr.

Se, hvad vi ellers skriver om: Sneakers, Sko, Trends og Stil