Det gør støj ved din krop og dit helbred + 9 tips til mere ro
SPONSORERET indhold

Det gør støj ved din krop og dit helbred + 9 tips til mere ro

Trafikstøj, mobiltelefoner, høj musik og naboens græsslåmaskine. Du bliver konstant udsat for støj i hverdagen. Men ud over at den kan påvirke hørelsen, kan støjen også have alvorlige konsekvenser for dit helbred. Se, hvad støj gør ved kroppen, og hvordan du skruer ned og får mere ro.

Af: Pernille Lewinsky Kofoed Foto: Getty
05. sep. 2019 | Sundhed | Hendes Verden

Fra vi slår øjnene op, og til vi går i seng, er vores hverdag fuld af mere eller mindre uønskede lyde. Lydene og støjen er alle steder, og overalt bliver vi bombarderet – på kontoret, derhjemme, til træning, ja selv når vi går en tur.

Og selvom der er stor forskel på, hvor lydfølsom man er, og du måske føler, at du har vænnet dig til støjen og de mange forskellige lyde, så påvirker de dig alligevel i større eller mindre grad og kan i visse tilfælde være direkte sundhedsskadelige.

Læs også: Zoneterapi: Mindre stress på 10 minutter

Forskning har nemlig vist, at støj øger risikoen for en lang række sygdomme og gener, herunder hovedpine, søvnforstyrrelser, forhøjet blodtryk, stress, angst samt forøget risiko for forskellige hjertekarsygdomme og kræft.

F.eks. viser undersøgelser, at knapt en fjerdedel af dem, som udsættes for voldsom støj udvikler hjerteflimmer, ligesom den seneste forskning fra Kræftens Bekæmpelse peger på, at der er en sammenhæng mellem, hvor meget trafikstøj, man bliver udsat for, og risikoen for at udvikle en række kræfttyper, herunder brystkræft.

Kilder: Netdoktor, Kræftens Bekæmpelse, Hjerteforeningen, Miljøstyrelsen, Høreforeningen

Anbefalet til dig