kvinder løber hurtigt

Foto: Getty Med intervaltræning kommer du til at løbe hurtigere. Få programmet her.

Intervaltræning: Her er programmet, der får dig til at løbe hurtigere

Vil du gerne have mere fart på løbeturen? Så skal du i gang med intervaltræning. Få programmet her.

Jeg vil gerne løbe hurtigere. Hvad skal jeg gøre?

Det kommer selvfølgelig helt an på dit udgangspunkt. Men hvis du er vant til at løbe fem til syv kilometer og har gjort det i stykke tid, skal du i gang med intervaltræning for at få mere fart på. Den form for træning har den fordel, at du arbejder med højere intensitet og tempo end almindeligt kontinuerligt løb. Netop intensiteten er vigtig, når du gerne vil løbe hurtigere – med den presser og skubber du hele tiden til din form.

Du kan finde mange forskellige former for intervaltræning, der hver har deres eget fokus. Supplér også gerne med styrketræning og på sigt også sprinttræning for at blive hurtigere. Jeg vil anbefale, at du får lagt et skræddersyet program, da det hurtigere vil bringe dig tættere på dit mål. (Ekspert Henrik Duer)

Læs også: Stor guide: Find den perfekte løbesko

Intervaltræningsprogram

Vil du løbe hurtigere, så udskift en af dine ugentlige løbeture med intervaltræning. Det kan for eksempel være 5 intervaller af 5 minutters varighed. Under træningen skal du være presset, og pulsen og vejrtrækningen skal godt op, og tempoet skal være højere, end det du plejer at løbe med. En klassisk intervaltræningsøvelse kan være, at du finder en vej med 5 lygtepæle. Først løber du i fuld speed til den lygtepæl, der er længst væk og lunter retur. Så sprinter du til lygtepæl nummer 4 og lunter tilbage. Så nummer tre og så videre.

  1. Start med 8 minutters opvarmning i et roligt tempo.
  2. Hold en kort pause, hvor du strækker lidt ud.
  3. Begynd på første interval á 5 minutter.
  4. Mellem hvert interval går du i 2 minutter.
  5. Begynd på andet interval og så fremdeles.
Se, hvad vi ellers skriver om: Løb, Løbeprogram, Henrik Duer, Træning og Intervaltræning