SPONSORERET indhold

Sebastin Bull overvejede selvmord: ”Jeg kunne ikke se kærligheden i noget længere”

Som barn oplevede Sebastian Bull at blive så overvældet af depressive tanker, at han overvejede at tage sit eget liv. Det endte med at blive hans egen frygt, der afholdt ham fra at føre tankerne om selvmord ud i livet

Af: Caroline Højrup Heidemann og Julie Nolsöe Foto: Franne Voigt
29. feb. 2024 | Sundhed | ALT for damerne

Skuespiller Sebastian Bull husker tydeligt, hvordan mørke tanker fulgte ham som barn. Han følte sig forkert, udenfor og ikke som alle de andre.

”Jeg følte mig ikke god til noget, da jeg var barn. Min fysiske udvikling var bagud i forhold til de andre drenges, så da de udviklede sig i puberteten, var jeg stadig meget lavere end dem og havde ikke engang hår på benene. Pigerne syntes heller ikke, at jeg var interessant,” fortæller den i dag 28-årige Sebastian Bull i et nyt interview i det seneste ALT for damerne, som er på gaden nu.

”Derudover er jeg ordblind og har ADHD, så jeg fik konstant nederlag i undervisningen, og i min fritid havde jeg andre interesser end dem fra min klasse. Der var ikke noget, der spillede for mig.”

Depressiv som ti-årig

For skuespilleren, som er kendt for sine roller i film som ”Jagten” og ”Submarino”, voksede følelsen af at være bagud i livet og ikke høre til, og det endte med at få konsekvenser for hans mentale helbred.

Læs også

”Jeg blev meget depressiv, da jeg var omkring ti år gammel. Det var altødelæggende og varede i halvandet år. Det var mit første møde med rigtigt mørke tanker, og jeg var hele tiden i tvivl om, hvad der var galt med mig. Det blev så slemt, at jeg skreg, når jeg skulle i skole, så det var jeg slet ikke i et halvt år,” fortæller Sebastian Bull i interviewet med ALT for damerne, og forklarer, at selvom han i stedet fik lov til at tage med sin mor til arbejde i frisørsalonen og gik til psykolog to gange om ugen, så fik han det ikke bedre.

Stoppet af sin højdeskræk

En dag besluttede den unge Sebastian på bare ti år sig for at gøre en ende på det hele. Han ville hoppe ud og forsvinde. Med rystende ben gik han op på øverste etage af familiens hus og åbnede et vindue.

”Jeg ønskede ikke for selv min værste fjende at have det på den måde. Jeg havde virkelig svært ved at være til, og jeg opfattede mig selv som en belastning for mine forældre og dem omkring mig. Jeg kunne ikke se kærligheden i noget længere. Uden helt at kunne sætte ord på, hvad der var galt, så var det bare nemmere ikke at være her, tænkte jeg.”

Heldigvis satte Sebastians højdeskræk en stopper for hans tanker om at springe ud ad vinduet. Selvom han kæmpede en svær kamp mod de mørke tanker, var der alt for langt ned for den lille dreng.

Læs også

Kort efter begyndte Sebastian hos en psykiater og fik styrken til at vende tilbage til skolen, mens hans fortsat kæmpede med sit mentale helbred.

Mænd bør være sårbare sammen

I dag er Sebastian Bull åben om de mørke tanker og den angst, han også oplever i dag.

I samme proces deler han med ALT for damerne, hvad der har hjulpet ham, når angstens greb bliver for stærkt – nemlig at række ud efter sine nærmeste. Noget, han mener, at mænd generelt bør blive bedre til.

”Vi mænd skal være bedre til at snakke om vores følelser, for når vi gør det, kan vi også mærke, at gud, vi kan være sårbare sammen. Det er en virkelig stærk dynamik at have. Sårbarhed er den vigtigste power i alle forhold, og det hjælper ikke noget at tro, at man kun er god nok, når man præsterer.”

Læs hele interviewet med Sebastian Bull i denne uges ALT for damerne, hvor du også kan møde Sebastian Lynggaard, Jacob Lohmann, Hjalmer, Soeren Le Schmidt, Thomas Hwan, Emil Thorup og Thomas Skov i det større tema ’Den sårbare mand’

 

Læs hele interviewet her

Anbefalet til dig