Min kæreste dyrker andre kvinder online

Foto: Getty Images Min kæreste skriver med andre kvinder på sin telefon, hvad gør jeg? Det tager Vibeke Dorph stilling til.

Min kæreste dyrker andre kvinder online

Min kæreste gennem otte år skriver beskeder med andre kvinder. Selv om vi har fået to små børn og er ved at bygge vores drømmehus, så går det mig virkelig på. Jeg har prøvet at læse parforholdsbøger og selvværdsbøger, men det går mig virkelig på, at han skriver med andre kvinder. På samme tid skammer jeg mig over at være hende, som kigger ham over skulderen, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Spørgsmål om kæreste, som dyrker andre kvinder online

Jeg har været sammen med min kæreste i otte år, vi er i gang med at bygge vores drømmehus og har fået to små børn sammen. Der er dog noget, der fylder midt i alt det, der burde være så lykkeligt. Under min sidste graviditet var min kæreste ude og feste hele natten, han tilbragte så hele den næste dag sofaen med sin mobil. Da jeg på et tidspunkt så over på vores barn, der også lå i sofaen, strejfede mit blik hans skærm, og jeg opdagede, at han skrev med en kvinde. Jeg nåede kun at se ord som ”tømmermænd” og ”liderlig", og jeg blev efterfølgende meget ked af det, uden at jeg dog konfronterede ham med det, fordi jeg ikke havde energien og ikke ville drage forhastede konklusioner. Det skal også siges, at min graviditet var rigtig hård, hvilket jo ikke gør mirakler for sexlivet.

LÆS OGSÅ: Min gifte kæreste har lagt mig på is

Efter ankomsten af vores yngste barn, er vores samliv blevet meget anspændt. Jeg har fornemmelsen af, at noget er galt. Min kæreste tager mobilen med på wc og er i det hele taget hemmelighedsfuld. Når jeg indimellem kan snige mig til det, har jeg ofte set kvindenavne figurere på hans telefon. Jeg har også en enkelt gang gået lige ind i soveværelset, hvor han hurtigt gemte mobilen væk og meget tydeligt var i gang med at masturbere. Jeg tog på et tidspunkt en snak med ham, hvor jeg sagde, at jeg savnede nærvær og sex, men jeg fortalte ham ikke om de ting, jeg havde set. Denne snak hjalp, og jeg har siden virkelig lagt mig i selen for også at være en god kæreste samtidig med, at jeg forsøger at være en god mor. Jeg har læst parforholdsbøger og selvværdsbøger og forsøgt at genfinde mit eget selvværd. Men beskederne fra de andre kvinder dukker stadigvæk op både aften og morgen. Det gør mig virkelig usikker, samtidig med at jeg skammer mig over at være hende, der kigger over skulderen. Hvad gør jeg? Er det mig, der ikke er rummelig nok eller?

Vibeke Dorph råder til at konfrontere kæresten

Jeg kan ikke lade være med at undre mig over, hvorfor du bruger så uendelig meget tid på at bebrejde dig selv, i stedet for at rette din bebrejdelse derhen, hvor den i den grad hører hjemme. Nemlig hos din i mine øjne meget umodne kæreste. For hør her, det er altså ikke dig, der har brug for at læse selvhjælpsbøger eller arbejde med dig selv, det er da ham. For nej, man ligger ikke på sin sofa i selskab med sin kæreste og si lille barn og skriver smålummert med en måske knap så fremmed kvinde. Man trækker sig heller ikke fra forholdet for at tilbringe tid i soveværelset, hvor man hygger sig med at sexchatte med andre kvinder. Den type adfærd er slet ikke i orden. 

Det tænker din kæreste så af komplet uvisse årsager, at den er, og den vildfarelse kommer han først ud af, hvis du i stedet for at bebrejde dig selv, gør det, som du for længst burde have gjort. Nemlig at udskifte de helt og aldeles ufortjente selvbebrejdelser og i stedet finde den vrede, der må bo et sted i dig, frem. 

LÆS OGSÅ: Er han utro, eller er det mig, der ser spøgelser?

Fortæl dog din kæreste, alt det du skriver til mig her. At du ved, at han skriver og flirter med andre kvinder, og at det må stoppe nu. Spørg ham så, hvad han har gang i? Han er din kæreste, og han er ikke mindst far til to små børn, det er hos jer, al hans opmærksomhed og omsorg burde ligge. Du skal simpelthen sætte foden ned. For kun ved at gøre det, får du stoppet din kærestes vildfarende planer om, at han kan spille på flere heste på en gang. Det kan og skal han ikke, så se at få gjort ham det klart og få så ad den vej en samtale om, hvorfor han er faret så vild i sig selv, og kræv så, at han får slukket for den telefon og i stedet bruger sin tid og kræfter på jer, hans familie

Om Vibekes Brevkasse - nu på podcast

VibekesBrevkasse.jpg

I podcasten Vibekes Brevkasse kan du blive klogere på alt fra parforholdsproblemer til familiekonflikter og få gode råd til at håndtere svære følelser som svigt, jalousi og vrede. Her vil Vibeke Dorph, der er mangeårig brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, i selskab med journalist og vært Sara Wilkins nemlig gennemgå nogle af de mange dilemmaer, Vibeke har modtaget i årenes løb for at nå til bunds i nogle af de hverdagsproblemer, der fylder allermest hos danskerne.

Lyt til podcastserien her.

Skriv til Vibeke

Vibeke_2018efterår.jpg

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk.
Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. 

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Vibeke Dorph har i over 10 år været fast brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, hvor hun også arbejder med og skriver fiktion. Hun er derudover forfatter til romanen 'Babyalarm – en psykologisk thriller om en nybagt mor'. Vibeke bor i Valby i en sammenbragt familie med mand, tre børn samt kat.

Se, hvad vi ellers skriver om: Parforhold, Livsstil og Brevkasse

610x200_woordy_knap2.jpeg