Ellen Trane Nørby Kommunalvalg
ALT for damerne sætter til dette kommunalvalg fokus på kvindelige kandidater.

ALT for damernes kandidatstafet: Mød Ellen Trane Nørby

ALT for damerne sætter fokus på de kvindelige kandidater til kommunalvalget. Derfor har vi lavet en kandidatstafet, hvor kvindelige kandidater får lov til at svare på tre spørgsmål og give stafetten videre til en anden kvindelig kandidat, de har respekt for.

Sonja Marie Jensen, Socialdemokratiet, Nyborg Kommune har sendt stafetten videre til...

Ellen Trane Nørby, Venstre, Sønderborg Kommune

Hvad er din mærkesag?

For mig er det vigtigt, at vi får styrket vores børne- og skoleområde, så vi bliver en attraktiv kommune for tilflyttere. I dag bruger vi pengene forkert på for meget administration og bureaukrati og for få er i beskæftigelse. Vi skal have flere til at bidrage, så vi har råd til kernevelfærd. Den grønne omstilling er nødvendig, så vi med ro i maven kan fortælle vores børn og unge, at vi tager ansvar for den klode, som de en dag skal overtage.

Hvad betyder det konkret for borgerne i kommunen, at der er kvindelig repræsentation i byrådet?

Byrådet skal afspejle kommunen. Det er ikke tilfældet i dag. Jeg er sikker på, at det betyder noget, at have en borgmester, der afleverer børn i skole og børnehave og morgenen, taler med pædagoger og lærere. Vi har brug for et generationsskifte, så vi kan blive en attraktiv kommune for børnefamilier og unge. For den oplevede verden er ofte anderledes end det glansbillede, som kan fremgå på byrådets notater og papirer. Jeg ønsker at vores kernevelfærd, vores børn, unge, ældre og den grønne omstilling kommer mere i fokus. Og jeg er sikker på, at det gør en forskel og skaber fornyelse at have et byråd, hvor der er både mænd og kvinder, gamle som unge – også på de ledende poster.

LÆS OGSÅ: Kend din kvinde, før du stemmer: Tag ALT for damernes kandidattest

Hvad betyder det for dig at have andre kvinder omkring dig i kommunalpolitik?

Jeg tror på mangfoldighed og en bred repræsentation i vores demokrati. Derfor betyder det noget, at vores byråd også består af stærke kvinder, af unge, af ældre og af folk fra forskellige erhverv og baggrunde. Desværre er Sønderborg byråd i dag skævt sammensat, og jeg vil som borgmester arbejde for en mere ligelig repræsentation i kommunen, så også de bløde områder og vores kernevelfærd får en større stemme i debatten og prioriteringen.

Hvem giver du stafetten videre til og hvorfor?

Jeg vil gerne give stafetten videre til Benedikte Kiær, der er Helsingørs borgmester fra de Konservative. Benedikte og jeg har arbejdet sammen i Folketinget i den periode, hvor jeg var socialordfører, og hun var socialminister. Hun går ligesom jeg op i bedre normeringer og en stærkere folkeskole, så der er tid til at løfte det enkelte barn. Vi er begge ambitiøse i vores arbejde på børne- og folkeskoleområde - for vi skal investere i vores børn og unge, for de er vores fremtid.

Læs med videre i stafetten her.

Kend din kvinde, før du stemmer

ALT for damerne Kandidattest.jpg

ALT for damerne og ALT.dk har i anledning af kommunalvalget den 16. november 2021 fået udviklet vores egen kandidattest – med kun kvindelige kandidater.

Det gør vi for at sætte fokus på den skæve repræsentation i kommunalpolitik, hvor kun hver tredje er kvinde.

Vi kalder testen Kend din kvinde, før du stemmer, og her kan du finde den kvindelige kandidat i din kommune, som matcher dig bedst. 

Læs vores overvejelser om testen her.

Spørgsmålene centrerer sig om de 10 emner, som danske kvinder ifølge en rundspørge, ALT for damerne har foretaget i samarbejde med Norstat, ser som de vigtigste i kommunalvalget.

Tag testen her

Se, hvad vi ellers skriver om: Valg, Ligestilling, Politik og Samfund

610x200_woordy_dmjpg.jpg