Finalist til Danmarks sødeste kassedame 2020: Katrines gode humør smitter

Katrine Hansen hvinede højt af glæde, da hun hørte, at hun var i finalen til kåringen af Danmarks sødeste kassedame.

OBS: Videoen er optaget i februar 2020, altså før coronavirussen blev registreret i Danmark, og før myndighederne opfordrede til at holde afstand.

Når 26-årige Katrine Hansen sidder ved kassen i Rema 1000 i Haarby på Fyn, er der en munter stemning i hele butikken. Hun smiler og snakker med hver enkelt kunde, og hun kender de fleste.

– Alle kender jo hinanden her i byen, det er så rart. Jeg er simpelthen så glad for at være her, fortæller Katrine og smiler.

Det var lidt held i uheld, at hun fik arbejde netop i Rema 1000 i Haarby. Hun boede nemlig sammen med sin kæreste i en ejendom, der lå på den grund, hvor den nye Rema 1000 skulle opføres i 2018.

– Det var en gammel, nedslidt ejendom, der skulle rives ned, så vi var nødt til at flytte, fortæller Katrine og trækker på skuldrene.

STEM NU: Hvem er Danmarks sødeste kassedame?

Derfor syntes hun, det var oplagt, at hun skulle have job i den nye butik, der skulle bygges på grunden. Katrine er kontoruddannet, men fandt hurtigt ud af, at hun hellere ville arbejde som kassedame.

– Det er den daglige kontakt med kunderne og at snakke med mennesker hele dagen, der gør mig glad. Det er det, jeg vil og det, jeg er allerbedst til, forklarer hun.

Kathrine 1 .jpg

Når Katrine sidder ved kassen, er det ekstra hyggeligt at komme i Rema 1000 i Haarby. 

En god kollega 

Hun tog mod til sig og henvendte sig i den nye butik og forklarede dem situationen. Hun blev ansat, og det har hverken hun eller butikskæden fortrudt.

– Kunderne sætter stor pris på Katrines hjælpsomhed. Hvis de beder hende om hjælp, er det stensikkert, at hun finder den vare, de efterlyser. Og hvis vi ikke har den, bestiller hun den hjem. Hun spreder altid en god stemning, siger lederen af butikken, Pia Stobberup. 

Faktisk er Katrines kolleger i butikken lidt forundrede over, at hun ikke fik prisen som årets stjernemedarbejder i Rema-kæden i 2019. For hun lægger sig altid i selen, og hun tager altid gerne en ekstra vagt eller bliver lidt længere, hvis en anden medarbejder skal have fri. Ingen af hendes kolleger har nogensinde set hende sur. Og det har kunderne heller ikke.

STEM NU: Hvem er Danmarks sødeste kassedame?

– Jeg sætter en ære i, at hver eneste kunde føler sig som noget helt særligt og går herfra med et smil, forklarer Katrine.

Nogle af kunderne i butikken indrømmer gerne, at de tit vælger at gå i Rema 1000 frem for i et af de andre supermarkeder i byen – simpelthen fordi, der er hyggeligere i Rema. Og det skyldes ikke mindst Katrine, fortæller de.

– Godt humør smitter, det er mit motto, siger Katrine og stråler som en lille sol. 

Her er årets fem finalister

Kassedamerne landet over fortjener mere end nogensinde før anerkendelse, for de er med til at holde landet kørende midt i coronakrisen. 958 læsere har indstillet 326 kandidater til Danmarks sødeste kassedame. Juryen har fundet frem til årets fem finalister. Du kan læse om dem her, inden du stemmer og er med til at afgøre, hvem der skal vinde titlen og de flotte præmier til en værdi af mere end 27.000 kr.

STEM HER: Hvem er Damarks sødeste kassedaeme?

Se, hvad vi ellers skriver om: Danmarks sødeste kassedame