Hella Joof

Foto: Les Kaner Tillykke kære Frederik med de 50. Glæd dig. Læs brevet fra Hella Joof, skuespiller, instruktør og forfatter.

Hella Joofs brev til kronprinsen: "Alle os kvinder synes, du er lige præcis, som en mand skal være"

Lørdag den 26. maj runder hele Danmarks kronprins et skarpt hjørne, og det er en begivenhed, som hele landet fejrer sammen med ham. Helt i kronprinsens ånd involverer fejringen både sports- og kulturbegivenheder sideløbende med de royale middage. ALT for damerne tegner et billede af fødselaren med hjælp fra 10 kendte danskere, der sender et ærligt og hjerteligt tillykke i denne uges magasin. Her kan du læse brevet fra Hella Joof.

Kære Deres kongelige højhed

Nej, ved du hvad, jeg begynder forfra:
Kære Du. Vores kongelige Højhed kronprins Frederik. 

Du er nemlig vores, hele folkets, kongelige højhed. Du er en, alle kan mærke og fornemme og spejle sig i. Fordi du er et menneske, som er gjort i ét stykke. Du er en dejlig far og en formidabel ægtemand. Det kan man se på din glade, smilende kone. Så smukke og perfekte I er. Par nummer 1. Samtidig med at I er mennesker af kød og blod. Og tænk engang hvor eventyrligt, først at få en søn (så slipper vi også for alt det med kvindelig arvefølge, som har trukket lidt tænder ud, fordi det viste sig, at ligeberettigelsen var nået langt, men at helt så langt var den heller ikke nået) og derefter en datter. Ja, og ved et mirakel, så endnu en søn og en datter i samme fold. Fire sunde, raske, elskede børn!

Heldigt for dig, at det ikke var dig, der skulle føde dem. Det gør pænt nas at føde. Det havde du heldigvis en sej, smuk, stærk kvinde til. Sådan må det være. Kvinderne føder børnene, og mændene gir en hånd med, når de er blevet født. Og hvilken hånd! Tænk, at vi har en kommende konge, som kører sine børn til skole i en ladcykel. Sådan et kongerige vil jeg gerne bo i! Tænk, at han har giftet sig med en sjov, klog, varmhjertet kvinde, som arbejder for kvinder og børns rettigheder. Tænk, at han er blid og barsk, kærlig og klarsynet. Belæst og begavet.

LÆS OGSÅ: Stine Jørgensens brev til kronprinsen: "Den glæde, du har, smitter af"

Folkelig og følsom. Og sidst, men ikke mindst: frømand. And don't get me started. Er selv gift med en frømand og ved, at de nok er de bedste mænd i kongeriget. Modige, frimodige, kloge, stærke, løsningsorienterede og med en møgbeskidt humor.

Kære Frederik. Du er elsket af hele folket. Af mænd, som beundrer dig, af børn, som ser op til dig. Og af alle os kvinder, som synes, du er lige præcis, som en mand skal være, og PÆÆÆN!

Tillykke kære Frederik med de 50. Glæd dig.
Nu begynder dansen.
Kærligst Hella

-----------------------------

Læs meget mere i denne uges ALT for damerne, hvor vi fejrer, at hele Danmarks kronprins fylder 50 år.


I bladet får du eksklusive billeder af kronprinseparret taget af fotograf Franne Voigt + og 10 hjertelige breve fra kendte danskere, der alle har et særligt forhold til H.K.H. Kronprins Frederik.

Læs breve af:

  • Maria Montell
  • Ellen Hillingsø
  • Alex Nyborg Madsen
  • Minik Rosing
  • Kathrine Lilleør
  • Chris Minh Doky
  • Natasja Crone
  • Hella Joof
  • Stine Jørgensen
  • Kathrine Ærtebjerg

Denne uges ALT for damerne er på gaden torsdag 24. maj til en særpris af 25 kroner.

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Kongelige, Venner og Hella Joof

610x200_woordy_dmjpg.jpg