Rabarbar og chokoladetærter
SPONSORERET indhold

Madblog: Vild med rabarber!

Af: Ditte Ingemann
23. aug. 2013 | Livsstil | ALT for damerne

Jeg er vild med rabarber. Både deres smukke udseende og deres skønne, syrlige smag. Lige nu bugner det med rabarber, og de er fantastiske at bruge både i det salte og det søde køkken.

Disse små tærter er glutenfrie, og kombinationen af mørk chokolade og rabarber er efter min mening lige i øjet.

Hvis du ikke har små tærteforme, så brug en stor form, 22-24 cm - gerne med løs bund.




Chokoladetærter med bagte rabarber, 4 stk.

Ingredienser:

300 g rabarber
4 spsk honning

40 g kokosmel
75 g mandelmel
115 g fuldkornsrismel
1 æg
40 g kokosolie
2 spsk ahornsirup
et nip salt

150 g mørk chokolade, 72%
1,5 dl piskefløde

Rens og skær rabarberne i små stykker, ca. 1 cm. Vend dem godt sammen med honning og bag dem i ovnen ved 175 grader i ca. 35-40 min, eller indtil de er møre og bløde. Lad rabarberne køle helt af, og blend dem til puré inden brug.

Bland kokosmel, mandelmel og rismel i en skål. Rør æg, kokosolie, ahornsirup og salt i og ælt dejen til den har konsistens som en tærtedej. Dejen kan være en smule svær at rulle ud, så det nemmeste er at presse dejen ned i tærteformene med fugtige hænder. Brug små tærteforme, 10 cm, med løs bund. Bag bundene ved 200 grader i ca. 15-20 min, eller indtil de er sprøde og gyldne.

Når tærtebundene er kølet helt af fordeles rabarberpuré i bundene. Varm fløden op til kogepunktet og hæld den over den finthakkede chokolade. Rør forsigtigt rundt til massen er skinnende og ensartet. Når chokoladecremen er helt glat, fordeles den ovenpå rabarberpuré.

Stil tærterne på køl i ca. 2-3 timer og opbevar dem på køl indtil de skal serveres.